Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Gudjohnsen: "Mourinho älskar konfrontation - Guardiola gömmer sig från det"

Pep Guardiola och José Mourinho. Två stora tränare med en stor skillnad.
- Mourinho älskar konfrontation - Guardiola gömmer sig från det, säger Eidur Gudjohnsen i podden Lundh.

Eidur Gudjohnsen har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i flera av världens största klubbar.

Under åren har han också jobbat med några av de allra främsta tränarna.

Dels José Mourinho i Chelsea. Dels Pep Guardiola i Barcelona.

Två ledare med olika egenskaper.

- Mourinho är en stor karaktär och han ger dig verkligen en känsla av att om du lever upp till hans förväntningar och vad han tror att du kan göra, då älskar han dig som familj. Guardiola är lite mer distanserad och inte en lika stor karaktär. Mourinho älskar konfrontation - Guardiola gömmer sig från det. Han vill inte ha det. Men som tränare tycker jag att de är på samma nivå. De ser spelet och detaljerna och har ett väldigt tydlig synsätt på hur de vill spela och får igenom det till spelarna, säger Eidur Gudjohnsen som är klar över vem av de två han föredrar.

- Ja, jag skulle välja Mourinho. För att jag hade en bättre relation till honom. Han var speciell i min karriär.

Mourinho och Gudjohnsen arbetat tillsammans under säsongerna 2004/2005 och 2005/2006 i Chelsea. Resultatet blev två raka ligatitlar och en seger i Ligacupen.

Lyssna på Lundhs podd med Gudjohnsen i spelaren ovan.

106 - Eidur Gudjohnsen

Avsnitt 106 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Eidur Gudjohnsen. Den 37-årige anfallaren är Islands största stjärna genom tiderna och har vunnit Champions League, La Liga och Premier League samt spelat för Chelsea, Barcelona och en rad andra storklubbar. I podden hyllar Gudjohnsen Lars Lagerbäck, berättar vad svensken tillfört landslaget och hur han står sig i jämförelse med José Mourinho, Pep Guardiola och Claudio Ranieri. Dessutom talar han om Islands EM-chanser, vilka andra faktorer som bidragit till att landet nått EM och varför alla isländska spelare vill komma ut i Europa. Gudjohnsen förklarar också vilken liga av La Liga och Premier League som är bäst, roligast att spela i, om sin beundran för Zlatan, vem av alla toppspelare han passat bäst ihop med och hur det var att ersätta Henrik Larsson på Camp Nou. Eidur Gudjohnsen berättar även om bitterheten att han och pappa Arnor Gudjohnsen inte fick spela i landslaget ihop, om att själv spela med sina söner och vad som väntar när karriären tar slut som den kan göra efter EM.

Publicerad 2016-06-08 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons