Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Gudjohnsen om Zlatans sejour i Barca: "Klubben matchade inte hans personlighet"

Det blev bara ett år i Barca för Zlatan Ibrahimovic. Eidur Gudjohnsen, också tidigare anfallare i klubben, förstår varför.
- Jag tror att Barcelona som fotbollsklubb inte matchade Zlatans personlighet, säger han i podden Lundh. 

Den isländske anfallaren Eidur Gudjohnsen, som är uttagen till EM, gick från Chelsea till Barcelona efter att Henrik Larsson avslutat sejouren med två avgörande assist i finalen som gav Barca Champions League-titeln. 

Fansen och folket gav direkt Gudjohnsen titeln "nya Henke", en arvtagare som man kunde slänga in i matcher som behövde förändring.

- Larsson hade lämnat och jag kom in från ett nordiskt land. Jag gjorde mål i min första match som inhoppare och det gav folket känslan: "okej Larsson är borta, men vi har en exakt likadan spelare". Och med full respekt för Larsson, jag hade inga problem med det, men det är inte schysst när folk jämför dig med andra, för vi är helt olika spelare och karaktärer.

En svensk lämnade innan Gudjohnsen kom, och när han lämnade kom en annan svensk till klubben. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.

Kan du förstå varför Zlatan inte passade in i Barcelona?
- Ja. Det är en speciell plats och de spelar på ett särskilt sätt. Jag tror att Barcelona som fotbollsklubb inte matchade Zlatans personlighet. Det var inte en bra fit.

Gudjohnsen fortsätter med att hylla svensken, och hans personlighet.

- Från tiden jag träffat Zlatan tycker jag att han är underbar kille. Det finns inga tråkiga ögonblick när du är runt honom. Det faktum att han haft sin karriär är inte bara tack vare sin otroliga kapacitet och sin fysik, det är också hans mentala styrka och orubbade tro på sig själv som tagit honom så långt.

Lyssna på Lundhs podd med Gudjohnsen i spelaren ovan.

106 - Eidur Gudjohnsen

Avsnitt 106 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Eidur Gudjohnsen. Den 37-årige anfallaren är Islands största stjärna genom tiderna och har vunnit Champions League, La Liga och Premier League samt spelat för Chelsea, Barcelona och en rad andra storklubbar. I podden hyllar Gudjohnsen Lars Lagerbäck, berättar vad svensken tillfört landslaget och hur han står sig i jämförelse med José Mourinho, Pep Guardiola och Claudio Ranieri. Dessutom talar han om Islands EM-chanser, vilka andra faktorer som bidragit till att landet nått EM och varför alla isländska spelare vill komma ut i Europa. Gudjohnsen förklarar också vilken liga av La Liga och Premier League som är bäst, roligast att spela i, om sin beundran för Zlatan, vem av alla toppspelare han passat bäst ihop med och hur det var att ersätta Henrik Larsson på Camp Nou. Eidur Gudjohnsen berättar även om bitterheten att han och pappa Arnor Gudjohnsen inte fick spela i landslaget ihop, om att själv spela med sina söner och vad som väntar när karriären tar slut som den kan göra efter EM.

Publicerad 2016-06-07 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons