Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Guidetti fick U21-stjärna att skippa alkohol: ”Har blivit arg när de pushat på"

Ludwig Augustinsson dricker aldrig alkohol.
Något John Guidetti fick honom till – vilket inte alltid varit lätt när lagkamrater velat att han ska dricka.
- Nån gång har jag blivit arg för att de har pushat på, säger vänsterbacken i podcasten Lundh.

Ludwig Augustinsson är som 21-åring etablerad i FC Köpenhamn, regerande Europamästare med U21-landslaget och jagad av klubbar runt om i Europa. I podcasten Lundh berättar den tidigare BP-spelaren och Blåvitt-backen om sin målmedvetenhet och sitt driv som tagit honom dit.

Precis som John Guidetti och Simon Tibbling har Augustinsson tagit klivet från Brommapojkarna och ut i Europa och just Guidetti har inspirerat i allt från inköpet av återhämtningsbyxor för 20 000 kronor, till beslutet att avstå från alkohol.

- Egentligen var det John som började med allt det där. Han är ju som en storebror för mig och man såg verkligen upp till honom när han slog igenom och ville göra det han gjorde för att det gick så bra för honom. Då kom det här med isbad och man läser på Internet, man har det där drivet. Man läser intervjuer, kollar dokumentärer med Ronaldo för att se hur han gör. Man är hungrig på att utvecklas, säger Ludwig Augustinsson i podcasten Lundh.

Precis som förebilden Guidetti tog Ludwig Augustinsson tidigt beslutet att nobba alkohol. Ett beslut som inte alltid accepterats full ut av hans lagkamrater i Brommapojkarna, Blåvitt och FC Köpenhamn.

- Jag har fått höra i alla lag jag varit i, "Kom igen ta lite" men jag är stark och står emot. Jag har låst mig vid att jag inte ska ha något och nån gång har jag blivit lite arg för att de har pushat på. Ibland är jag lite kaxig tillbaka och säger "drick du så får vi se vem som det går bäst för". Då brukar de de bli tysta och acceptera det.

- Det började med Guidetti och sen fostrades till exempel jag och Simon Tibbling in i det där, och på den vägen är det. Jag gillar heller inte smaken, men det kanske blir lite om vi vinner ligan med FCK. Det är ganska ovanligt men jag vet vad jag vill och jag tror att det kommer att gynna mig i längden. Nån gång ibland gör nog inte så mycket men blir det för ofta tror jag det sänker prestationen.

Ludwig Augustinssons seriösa inställning har gett honom smeknamnet "24-hour-pro" i hans danska klubb FC Köpenhamn. Trots sex timmar träning per dag i FCK:s regi kör han gärna extra hemma, något som ibland har fått klubben att förbjuda honom från att träna på egen hand av oro för att han ska bränna ut sig. Ett annat smeknamn är "Mr Recovery" som han fått efter ett lite udda klädinköp.

- Jag köpte ett par återhämtningsbyxor för 20 000 kronor. De hjälper till att pressa upp blod från fötterna för att på så sätt snabba på återhämtningen. Nästa match blir min 60:e den här säsongen. Jag har inte missat en enda så jag tror de funkar bra. det är nog det bästa jag har köpt någonsin. Klubben har nu också köp in ett par och några andra spelare funderar på att göra detsamma så det känns som min seriositet smittar av sig.

Podden med Ludwig Augustinsson

Avsnitt 77 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ludwig Augustinsson. Den BP-fostrade vänsterbacken var med och vann U21-EM i somras och har redan hunnit med A-lagsspel för moderklubben, IFK Göteborg och nu FC Köpenhamn. I podden berättar Augustinsson om sin långsiktiga plan som ska ta honom till en storklubb i en stor liga och även till mästerskap med Sverige och hur John Guidetti lärde honom att avstå från bland annat alkohol och träna hårt och att han blir arg på lagkompisar som tjatar om att dricka alkohol. Dessutom om intresset från Liverpool, drömmen om Manchester United, tiden i Blåvitt och klubbens stöd under skadorna och varför han självmant skolade om sig till vänsterback.

Publicerad 2015-11-18 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons