POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
3v

Haglund: "Henrik Rydström är inte som jag hade tänkt mig som tränare"

Henrik Rydström tog över Sirius inför säsongen. 
Philip Haglund hade en annan bild av tränaren innan han fick honom.
- Han är inte som jag hade tänkt mig, säger Sirius-anfallaren i Lundhs podcast.

Henrik Rydström fick lämna Kalmar FF efter förra säsongen Kalmar FF och han hamnade i Sirius. Där fick anfallaren Philip Haglund stifta bekantskap med KFF-ikonen och han tycker att Rydström bidragit med en annan spelfilosofi än vad Sirius hade tidigare. Det är inte längre ”brunkarfotboll”, utan nu ska bollen gå längs marken.

- Han har fått in det i vårt sätt att tänka och hur vi vill spela. Sedan har han ännu inte fått resultatet. Det är svårt att säga hur lång tid det tar eller om det kommer, men jag har sett det tidigare i klubbar som är lite längre ner, att man vill spela på ett visst sätt. Ibland lyckas man och ibland inte, men det jobbiga blir när man inte lyckas och väljer att gå ifrån det igen. Då går man kanske tillbaka till att spela mer defensivt eller att spela mer säkert för att man vill ta poäng. Jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta och sätta det spel vi vill och inte gå ifrån det, säger Haglund i Lundhs podcast.

Ni har gått från ett dubbelt ledarskap till ett annat dubbelt ledarskap. Vem bestämmer av dem?
- (Skratt) Bra fråga! Det bestämmer tillsammans, det gjorde även Kim och ”Tolle”. Men man märker att det finns olika områden för dem. En av de tar det lite mer taktiska och den andre är lite mer involverad i en viss typ av träning.

Hur är det mellan Rydström och Jelecak?
- De drar lite olika delar. Henrik drar lite mer i de psykologiska delarna, hur man bör tänka och den biten, och Mirza lite mer det taktiska och hur vi väljer att positionera oss och sådant. Sedan vet jag inte om de har tänkt till kring den uppdelningen.

Du har mött Henrik på planen, det finns en medial bild av en rätt jobbig person, men också rolig. Hur är han som tränare?
- Han är inte som jag hade tänkt mig. Jag upplever honom som lugn och sansad, vilket han inte var på planen. Där var han lite mer ettrig.

FAKTA

231 - Philip Haglund

Avsnitt 231 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Philip Haglund. Sirius anfallare talar om nya tränarduon Henrik Rydström och Mirza Jelecak, om fotbollen de vill spela, om de tuffa förutsättningarna i Uppsala-klubben, om trycket att hänga kvar till nästa säsongs nya tv-avtal och om varför resultaten svajat.

Dessutom berättar Haglund om besvikelsen över tiden i Hammarby, om varför ”Real Blåvitt” inte lyfte, om pressen på spelare i stora klubbar, om att sluta läsa tidningen och varför han avstod över tio miljoner kronor för att lämna Heerenveen.

Philip Haglund talar även om sitt val att prioritera studier på Handelshögskolan, om att starta och driva företag parallellt med fotbollen, om att Sef och klubbarna borde utbilda spelare mer i ekonomi, om hans roll som ”hjälpgumma” där han ofta skiftat position och om att ständigt äta smärtstillande för ett ens kunna spela fotboll.

Publicerad 2019-05-23 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå