POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
3v

Haglund valde bort 10-15 miljoner i Holland: ”Var värt det”

Philip Haglund lämnade Heerenveen med flera år kvar på kontraktet.
En flytt som kostade honom en rejäl slant.
- Om man ska räkna på slutsumman på avtalen… 10-15 miljoner kanske, säger han till podcasten Lundh.

Philip Haglund skrev 2010 på ett kontrakt på fyra och ett halvt år med den holländska klubben Heerenveen. Men det blev bara ett och ett halvt innan han lämnade och flyttade hem till Sverige.

I podcasten Lundh berättar Sirius-spelaren att han hade beslutat sig för att inte gå till Holland, men att han ångrade sig då han fick se erbjudandet som låg på bordet.

- Det var så jäkla mycket pengar, säger han i podden.

- Det var en lön på 350 000 i månaden ungefär. Sedan var det lite bonusar kring det.

Ganska snart bestämde sig Haglund dock för försöka få till en flytt. Han trivdes helt enkelt inte.

- Där och då tänkte jag att jag skulle göra det bästa av det, och såg fram emot att få spela matcherna mot PSV och Ajax och så. Men jag visste direkt… Jag hoppade in i ett radhus på 148 kvadratmeter, jag hade en trädgård och bodde mittemot Viktor Elm, jag såg ut över arenan och åkrarna, men det var bara inte jag. Men jag spelade hela första halvåret, det gick bra, sedan bytte vi tränare, sedan var jag på bänken i ett halvår. Då minns jag att jag sade till Per (Jonsson, Haglunds agent) att jag ville därifrån. Jag hade skrivit på för fyra och ett halvt år, så jag var också rädd att jag inte skulle komma därifrån, säger han.

Flyttlasset gick till slut till IFK Göteborg, under 2011. En flytt som innebar att han avstå från en hel del pengar.

Hur mycket kostade den flytten dig?
- Oj… Jag vet inte, men om man ska räkna på slutsumman på avtalen… 10-15 miljoner kanske. Skulle jag gissa.

Var det värt det?
- Det var värt det.

FAKTA

231 - Philip Haglund

Avsnitt 231 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Philip Haglund. Sirius anfallare talar om nya tränarduon Henrik Rydström och Mirza Jelecak, om fotbollen de vill spela, om de tuffa förutsättningarna i Uppsala-klubben, om trycket att hänga kvar till nästa säsongs nya tv-avtal och om varför resultaten svajat.

Dessutom berättar Haglund om besvikelsen över tiden i Hammarby, om varför ”Real Blåvitt” inte lyfte, om pressen på spelare i stora klubbar, om att sluta läsa tidningen och varför han avstod över tio miljoner kronor för att lämna Heerenveen.

Philip Haglund talar även om sitt val att prioritera studier på Handelshögskolan, om att starta och driva företag parallellt med fotbollen, om att Sef och klubbarna borde utbilda spelare mer i ekonomi, om hans roll som ”hjälpgumma” där han ofta skiftat position och om att ständigt äta smärtstillande för ett ens kunna spela fotboll.

Publicerad 2019-05-21 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå