POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Hedlund drömmer om Blågult - landslagsbyte inte aktuellt: "Det sket sig ganska snabbt"

Foto: Bildbyrån

Simon Hedlund har tidigare öppnat för att byta till det finska landslaget.
Men den tidigare Elfsborg-spelaren drömmer nu istället om Blågult, och ett landslagsbyte är inte aktuellt.
- Det är helt dött, säger Hedlund i podcasten Lundh.

Simon Hedlund har varit öppen med den besvikelse han känt över att inte bli uttagen i det svenska A-landslaget. 26-åringen har spelat för U21-landslaget, men allra varit med i A-truppen. Den tidigare Elfsborg-spelaren har också menat att han kan tänka sig att byta landslag och representera Finland. I podcasten Lundh berättar Hedlund om sin tankar kring landslaget i dag.

När man kollar lite i arkiven pratade du om att eventuellt spela för Finland, jag gissar att Peter Wettergren tog kontakt när Jimmy Durmaz gick sönder där du tyckte att du borde blivit inkallad. Hur ser du på det i dag, är Finland aktuellt?
- Nej, överhuvudtaget inte. Jag kände att jag hade gjort en bra inledning i 2. Bundesliga, gjort tre-fyra mål och känt att det hade gått hur bra som helst. Jag kände att det kanske var min chans att få vara med i landslaget och visa att man håller på den nivån. Tyvärr blev det Ken Sema, och man kan inte klandra dem för det, han har varit hur bra som helst. Det var rätt beslut, kan man säga. Det var inte mer med det. Jag pratade med Wettergren, det blev inte jag den gången men förhoppningsvis kan det bli det en annan gång. Men det är inget jag går och tänker på.

Hur mycket lever Finland? Det var du som öppnade för det i en intervju, din mammas sida kommer från Finland och deras förbundskapten var öppen för det. Har du haft någon kontakt med Finland?
- Ja, vi pratade lite lätt och undersökte möjligheten att byta dit, men det var någon annan svensk som inte heller kunde byta dit, om det var Sundgren eller vem det nu var. Det var något med att man var tvungen att ha dubbla medborgarskap när man var yngre, så det sket sig ganska snabbt.

Det är helt dött?
- Det är helt dött.

Nu är det fokus på att studsa ut från Bröndby och eventuellt ta sig in i landslaget? Du har ingångar via Wettergren?
- Jo, så är det väl. Han vet vad jag kan. Det är bara en bonus. Blir jag uttagen hade det varit världens bästa sak, men det är inget jag går och tänker på. Blir jag uttagen blir jag uttagen.

Men med tanke på hur det går i Danmark nu kan vinterturnén bli en möjlighet, om Bröndby släpper dig, eller?
- Jo, absolut. Känner Janne och Peter att de vill ha med mig tackar jag givetvis ja. Sedan får vi se vad Bröndby säger, de har väl inte varit jättesugna på att släppa spelare tidigare. Man får ta ett snack med klubben om det blir så. Men blir det inte så är det bara att acceptera och jobba på här hemma.

Publicerad 2019-12-03 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå