Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
36v

Hrgota om Bayerns dominans i Tyskland: ”Någon gång kanske man skräller som Leicester”

Bayern München har vunnit Bundesliga fem år i rad.
Branimir Hrgota anser inte att dominansen gör ligan tråkig.
- Man vet aldrig, någon gång kanske man är där uppe och skräller, säger Eintracht Frankfurt-anfallaren i podden Lundh.

Branimir Hrgota lämnade Jönköpings Södra tidigt och har sedan dess hållit till i Bundesliga. Trots att anfallaren i Sverige får leva med en roll i skymundan så gör anfallaren, nästa gång han startar, sin 100:e match i Bundesliga. Och Eintracht Frankfurt-svensken stortrivs i ligan.

- Fantastiskt. Det är verkligen ingenting att klaga på. Jag hade väl bra koll på Bundesliga, men när man väl kom hit så märkte man verkligen vilken liga det här är. Det är verkligen topp två-topp tre i världen. Alla arenor är fyllda. Det är fantastiskt. Det känns bra att man har fått vara här i fem år och ändå hänger med i tempot. Det är inte många som lyckas med det, säger Hrgota i podcasten Lundh.

Så här i efterhand: är du nöjd att du gick hit eller skulle du tagit ett mellansteg på vägen?
- Jag är definitivt nöjd. Man kan alltid säga att andra saker skulle ha varit bättre, men jag tycker att det har varit väldigt bra för min egen utveckling att ta det här steget upp till Bundesliga direkt. Det är klart att jag vet att jag har mycket mer i mig, och det kommer definitivt komma också.

Hrgota var med i landslaget under EM-kvalet hösten 2014, men har sedan dess glidit bort från diskussionen. Anfallaren säger såhär om vad som saknats för att få det stora genombrottet:

- Att hålla toppnivån hela tiden. Det har varit lite upp och ner. Det är det som har varit det största felet. Men det känns som att man blir mer konstant ju äldre man blir. Förra året fick jag till exempel spela många matcher och gjorde jättebra matcher också. Det enda som fattades där var målen. Då tror jag verkligen att det hade blivit mycket bättre, säger Hrgota.

I våras mötte Hrgota sin gamla klubb Mönchengladbach i cupens semifinal, och fick då bli hjälte i straffläggningen.

- Det var en fantastisk känsla. Visst, det var gamla klubben, men det är svårt att hålla känslorna tillbaka när man vet att det var tio-elva år sedan klubben senast var i final. Att få komma in och slå ut sin gamla klubb och få se alla springa mot fansen, adrenalinet sprutar på alla håll… Det var en fantastisk känsla. Det var riktigt grymt, faktiskt.

Vad det något extra i att det var Mönchengladbach ni slog ut, där du på något sätt kört fast?
- Man spelar mot sina gamla kompisar som man tränade med varje dag. Ett par gånger har jag skojat med Oscar Wendt och sagt att han får komma ihåg cupmatchen där vi slog ut dem i semifinalen och så. Det är kul att kunna jävlas med någon också.

I Bundesliga har Bayern München dominerat och vunnit fem år i rad. Men trots det menar Branimir Hrgota att alla kan slå alla och tycker inte att ligan blir ospännande.

- Det är svårt att säga. I Tyskland har du Bayern, Dortmund och förra säsongen var det Leipzig. Annars är det väldigt jämnt hela ligan ut. Även Bayern kan förlora mot ett bottenlag. Men man märker också att Bayern har det lilla extra, att de kan ta sig ur det om de hamnar i underläge, de kan vända och vinna matchen ändå. Det är det som jag tycker skiljer Bayern från de andra. Men att det skulle vara orättvist tycker jag inte.

Du tycker att det är tillräckligt spännande även fast ni inte kan vinna ligan?
- Det är klart att det är spännande. Det finns så mycket annat att slåss om med Champions League- och Europa League-platser. Man vet aldrig, någon gång kanske man är där uppe och skräller, precis som i Premier League med Leicester. Man vet ju aldrig. Man vet att Bayern är väldigt starka, men någon gång kanske.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

 

FAKTA

162 - Hrgota

Avsnitt 162 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Branimir Hrgota. Anfallaren är inne på sin sjätte säsong i Bundesliga och talar varmt om den tyska ligan, om att han gärna stannar där hela karriären, om att han utvecklats enormt som spelare även om det är ett tufft klimat och om att Alexander Isak och andra svenska spelare gör rätt som väljer ligan. Hrgota berättar att kontakten med Janne Andersson är noll, om att han känner att han borde fått chansen under förra säsongen, om att det aldrig fanns någon tvekan om att spela för Sverige trots intresse från Kroatien, om att han tror att SvFF kan ta hjälp av Zlatan för att få unga spelare intresserade att välja det svenska landslaget och om varför han uppskattade Håkan Ericson som förbundskapten. Dessutom talar Hrgota om genombrottet i Jönköpings Södra, om relationen med klubben i dag, om vad som bidrog till att han lyckats och varför det inte varit nära för honom att återvända till allsvenskan.

Publicerad 2017-09-13 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER