Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
43v

Hrgota om Ericsons avsked: ”Borde fått vara kvar”

En stark vinnarmentalitet tog U21-truppen till ett guld under EM 2015. Trots succén så förlängde inte förbundet med förbundskaptenen Håkan Ericson.
- Han borde fått vara kvar i U21, säger Branimir Hrgota i podcasten Lundh. 

Branimir Hrgota var med i den klassiska EM-tuppen i U21 och vann EM-guld 2015. Han minns att det var en grym känsla att vara där och redan från dag ett så hade de något speciellt och kände att de skulle kunna gå hela vägen.

- Det var tufft i gruppen där vi mötte Portugal, men vi klarade oss undan med 1-1 i slutet där. Det kändes från alla att vi skulle kunna ta hem det. Vi gjorde det också, säger 24-åringen i podcasten Lundh.

Du själv spelade bara en match. Hur var det att vara med men inte vara så delaktig på planen?
- Jag var med mycket i början och spelade väldigt mycket. Sedan var jag med i A-truppen och var inte med så mycket med U21. Sedan började det gå lite sämre och jag kom med i U21 igen. Jag tyckte ändå att det gick helt okej. Men jag fick inte spela så mycket. Så är det. 

Hur hanterar man det under ett mästerskap, glädjen över att det går bra för lagen men att man själv inte riktigt är med?
- Det är klart att det är tufft. Men jag hade mina samtal med Håkan och sa vad jag tyckte och han sade vad han tyckte. En sak som jag tycker var väldigt bra från Håkan var att han var väldigt ärlig och kunde säga vad han tyckte. Just på det sättet tycker jag att Håkan gjorde det väldigt bra.  

När förbundet i december 2016 meddelade att de inte skulle förlänga Ericsons kontrakt som U21-förbundskapten så blev Hrgota väldigt förvånad.

- Det blev jag väldigt förvånad över. Just då var det lite snack om att han kanske skulle ta över A-landslaget. Men sedan vet jag inte hur det såg ut, om det bara var förbundet eller om han inte heller ville förlänga. Men jag tycker i alla fall att han borde fått vara kvar i U21 om han inte fick A-landslaget.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

FAKTA

162 - Hrgota

Avsnitt 162 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Branimir Hrgota. Anfallaren är inne på sin sjätte säsong i Bundesliga och talar varmt om den tyska ligan, om att han gärna stannar där hela karriären, om att han utvecklats enormt som spelare även om det är ett tufft klimat och om att Alexander Isak och andra svenska spelare gör rätt som väljer ligan. Hrgota berättar att kontakten med Janne Andersson är noll, om att han känner att han borde fått chansen under förra säsongen, om att det aldrig fanns någon tvekan om att spela för Sverige trots intresse från Kroatien, om att han tror att SvFF kan ta hjälp av Zlatan för att få unga spelare intresserade att välja det svenska landslaget och om varför han uppskattade Håkan Ericson som förbundskapten. Dessutom talar Hrgota om genombrottet i Jönköpings Södra, om relationen med klubben i dag, om vad som bidrog till att han lyckats och varför det inte varit nära för honom att återvända till allsvenskan.

Publicerad 2017-09-14 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER