Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Hysén om skandalmatchen: "Spelarna skärmade av sig lite"

IFK Göteborg-Malmö FF avbröts efter ett inkastat knallskott. Efter matchen rasade Sebastian Eriksson mot klubbens supportrar.
- Jag tror väl att alla kände ungefär som Sebban gjorde, säger Tobias Hysén i podden Lundh.

Det var den 27 april som mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF fick ett abrupt slut när hemmapubliken kastade in ett knallskott precis bredvid gästernas Tobias Sana, tidigare i Blåvitt. En match där MFF senare har tilldömts segern med 3-0.

Tobias Hysén berättar i podcasten Lundh att spelarna snabbt försökte lägga händelsen bakom sig och fokusera på nästa match.

- Jag tror att spelarna skärmade nog av sig litegrann. Spelargruppen och hela A-truppens sportsliga del sa bara att det här kan vi inte göra någonting åt nu, vi får släppa det till klubben som helhet och det får de sköta. Vi var förbannade för att vi eventuellt skulle tappa de här poängen, men det var det enda vi kände. Sen hade vi match relativt snabbt efter det. Och då var det att vi får vara förbannade någon dag, men vi kan inte springa runt och vara arga för det för så kan vi tappa poäng i andra matcher också. Utan då sa vi bara att klubben får sköta detta, säger anfallaren.

Hyséns lagkamrat Sebastian Eriksson reagerade oerhört starkt på det inkastade knallskottet. Först skällde mittfältaren ut de egna fansen och sparkade till reklamskyltarna i vrede. Dagen efter publicerade Eriksson ett Instagram-inlägg och gick till hårt kritik mot de egna supportrarna, och bad om självrannsakan.

- Jag tror väl att alla kände ungefär som Sebban gjorde. Men Sebban var ganska tidig med att göra det här, och då kände väl vi andra att då får han prata för hela truppen. Vi kände väl att det var bra det han gjorde det, och han satte väl ord på det som de flesta kanske tänkte. Många saker var jättebra, och sen hade ju inte alla formulerat sig på samma sätt. Då var det bra liksom. I stället för att alla andra skulle skriva sina egna grejer så blev det något att förhålla sig till, säger Hysén.

- Det var många som var ute och sa vad de tyckte, och då kände jag att då behöver inte jag också göra det. Frågar någon mig kan jag absolut säga vad jag tycker, men jag behöver liksom inte hoppa in i den diskussionen nu. Vi satte oss lite bredvid det och Sebban var den från spelartruppen som tog den delen mest med tanke på det han valde att göra, och det passade oss andra ganska bra, för då kunde vi verkligen fokusera på det sportsliga.

IFK Göteborg överklagade disciplinnämndens beslut att tilldöma Malmö segern med 3-0, men överklagan fick inte prövningstillstånd.

104 - Tobias Hysén

Avsnitt 104 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Tobias Hysén. IFK Göteborgs veteran om jakten på SM-guld 2016, att acceptera Blåvitts bud utan att lämna motförslag, samarbetet med Gustav Engvall och konstgräslagens framfart i Allsvenskan. Dessutom om knallskottet mot Tobias Sana, Sebastian Erikssons reaktion, hur han upplever fansens ilska när det går emot och förvåningen över att en del supportrar tror att man ska spela bättre efter en utskällning. Även om tiden i landslaget, Sveriges EM-chanser, kritiken mot Erik Hamrén och att Kina betydde slutet för spel i Blågult. Om de utländska buden, varför FC Köpenhamn fick nobben gång på gång, Roy Keane som människa och drömmen om att stanna inom fotbollen i framtiden.

Publicerad 2016-05-25 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons