Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Indier ville köpa 49 procent av Östersund: "Hade långt gångna förhandlingar"

En indisk investerare ville i somras köpa 49 procent av Östersunds FK.
Det berättar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg i podcasten Lundh.
- Han ville betala 35 miljoner, säger Kindberg.

Östersunds FK:s starke man, ordföranden Daniel Kindberg, gästar den här veckan Fotbollskanalens podcast Lundh. Podcasten sänds, från och med nu, också som tv-program i Sportkanalen.

I avsnittet som släpptes under måndagen berättar Kindberg att en indisk investerare ville köpa 49 procent av Östersunds i somras.

- Vi hade på gång en som ville köpa 49 procent av aktierna i vårt bolag, där vi hade långt gångna förhandlingar. I somras, säger ordföranden i podcasten Lundh.

Vem var det?
- En indier som ville komma in stort. Men vi sade nej då, vid vägs ände.

Han ville köpa 49 procent? Vad skulle han betala?
- Vid vägs ände sammantaget var det 35 miljoner kronor.

Det låter billigt.
- Det tyckte jag också. Vi var på en helt annan nivå i början, och sedan blev det diskussion. Men vi landade i att affären inte var bra nog.

Är ni intresserade av att sälja ut 49 procent?
- Ja, under förutsättningarna att det kan hjälpa oss att bli svenska mästare snabbare, att det blir en större trygghet och att det kommer in någon som har ett nationellt och internationellt nätverk som gör att vi kan ta en väg framåt som är säkrare och tryggare mot mästerskapet.

Se tv-avsnittet av "Lundh" i Sportkanalen klockan 21.15 under måndagen.

FAKTA

168 - Daniel Kindberg

Avsnitt 168 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Daniel Kindberg. Östersunds ordförande har på sju år tagit ÖFK från division 2 till Europa Leagues gruppspel och målet är att vinna turneringen. I podden berättar ÖFK-basen om alla stolar han sitter på, om att han förstår frågorna som följer men inte ser några problem med det, om den kommunala sponsringen, om att journalister ställer fel frågor, om den effektiva styrelsen med bara tre ledamöter, om synen på 51-procentsregeln, om investeringarna i klubben och att man var nära att sälja 49 procent till en indisk investerare i somras.

Dessutom talar Kindberg om Graham Potters betydelse, om varför han är övertygad om att engelsmannen stannar, om vilken spelare han tror ÖFK säljer i vinter, om hur man fyndar nyförvärv och om att det är fel att påstå att ÖFK betalar höga löner och att man aldrig betalat en enda svart krona under hans tid i klubben. Kindberg berättar även om hur han blivit mottagen i svensk fotboll, om hur alla med makt ser likadana ut, om att han inte är rädd för att andra klubbar ska kopiera ÖFK och vad han såg för brister i svensk fotboll som klubben utnyttjat under sin snabba klättring.

Publicerad 2017-10-23 kl 09:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons