Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

"Ingen tillfällighet att de flesta konstgräslagen har svårt på gräs"

Konstgräs vs naturgräs - en diskussion som aldrig tycks ta slut inom svensk fotboll.
- Ingen tillfällighet att de flesta konstgräslagen har haft det svårt på gräs, säger Tobias Hysén.

Denna vecka gästas Lundhs podcast av IFK Göteborgs hemvändare Tobias Hysén. I avsnittet pratar anfallaren bland annat om den känsliga gräsdebatten som blåsat upp inom svensk fotboll.

- Nu ska vi inte generalisera, men många lag som man tycker spelar så fantastiskt har ju konstgräs på sin hemmaarena. Det kan man ju se på två sätt: antingen att det är bra för att det blir ett helt annat och roligare spel, eller som att det kommer att bli jätteproblem när lagen lär sig deras spelsätt och hur man ska hantera det, säger han i podden.

- Då måste de implementera det på vanligt gräs. Än så länge har det gått ganska bra för många lag, men det är ju ingen tillfällighet att de flesta konstgräslagen har haft svårt på gräs.

Var står du i konstgräsdiskussionen?
- Jag hävdar fortfarande att man ska ha vanligt gräs så mycket det bara går. Ute i Europa är det väldigt hög procent av lagen som spelar på gräs. Sen har jag full förståelse för att klubbar inte alltid kan välja underlag med tanke på att det är kommunerna som styr, och då blir det andra aspekter som ska spelas in med användandet av faciliteterna. Men för mig är en naturgräsmatta, som igår (mot IFK Norrköping, reds anm.) när den är bra och det är fint väder, oslagbart.

104 - Tobias Hysén

Avsnitt 104 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Tobias Hysén. IFK Göteborgs veteran om jakten på SM-guld 2016, att acceptera Blåvitts bud utan att lämna motförslag, samarbetet med Gustav Engvall och konstgräslagens framfart i Allsvenskan. Dessutom om knallskottet mot Tobias Sana, Sebastian Erikssons reaktion, hur han upplever fansens ilska när det går emot och förvåningen över att en del supportrar tror att man ska spela bättre efter en utskällning. Även om tiden i landslaget, Sveriges EM-chanser, kritiken mot Erik Hamrén och att Kina betydde slutet för spel i Blågult. Om de utländska buden, varför FC Köpenhamn fick nobben gång på gång, Roy Keane som människa och drömmen om att stanna inom fotbollen i framtiden.

Publicerad 2016-05-26 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons