Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Jakobsson om Ibrahimovics klackmål i EM 04: "Att se banan innan den gick in var helt sjukt"

Zlatan Ibrahimovic kvitteringsmål mot Italien i EM 2004 hör till ett av de mest spektakulära målen som någonsin gjorts i landslaget.
-Att se bollbanan innan den gick in var helt sjukt, säger Andreas Jakobsson i Lundhs Podcast.

Under sommaren bjuder Lundhs podcast på en rad "nostalgipoddar" där man minns tillbaka på gamla triumfer och fiaskon. Veckans gäst är Andreas Jakobsson, mittbacken som var med i EM 2004. Zlatan Ibrahimovics klackmål mot Italien kommer Jakobsson att minnas länge.

Efter öppningsmatchen där Bulgarien storstilat slogs tillbaka med 5-0 väntade Italien i den andra gruppspelsmatchen.

Italienarna dominerade stort händelserna på Estadio Dragao i Porto och hade rättvist tagit ledningen med 1-0 genom Paolo Cannavaro i den första halvleken.

Trots att ett italienskt 2-0-mål under långa stunder låg i luften höll Sverige undan och i matchens slutminter smög sig den så omtalade försiktigheten in under skinnet på italienarna.

Med fem minuter kvar jobbade Sverige fram en hörna.

Det som sedan hände i italienarnas straffområde där bollen tillslut möttes av Ibrahimovics klack är ett stycke svensk fotbollshistoria.

Andreas Jakobsson såg konstlobben som innebar 1-1 från nära håll.

- Man fattade väl egentligen inte riktigt att den hade gått in. Eftersom det var en hörna var det ju otroligt mycket folk inne i straffområdet.  Bollen gick väl fram och tillbaka där någon gång innan han klackade in den, säger Jakobsson i Lundhs podcast och tillägger:

- Det var en fantastisk situation och att han bara liksom klackade in den var otroligt. Att se den banan innan den gick in är helt sjuk egentligen. Själva känslan efter målet var nog mer att man var tom över att vi hade gjort 1-1 snarare än ett lyckorus.

Matchen slutade sedermera 1-1 och via ”due-due” i sista gruppspelsmatchen gick Sverige och Danmark vidare från gruppen på italienarnas bekostnad.

Lyssna på hela podd-avsnittet med Jakobsson i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-25 kl 23:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons