Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson diskuterade Rosenbergs comeback: "Speciellt när det gick så bra"

9v

Markus Rosenberg valde att sluta i landslaget två gånger.
Nu berättar han att Janne Andersson hörde av sig om en eventuell comeback.
- Vi har haft kontakt genom hela karriären, säger han i podcasten "Lundh".

Malmö FF-ikonen Markus Rosenberg slutade två gånger i landslaget efter minimal speltid. Istället för att fortsätta äventyret utomlands valde han också att åka hem tidigare till Sverige för att spela i Malmö FF. Trots det menar han att han inte ångrar någonting efter karriären och att han är nöjd med alla val han gjort.

 – Nej men jag tycker allt. Jag har alltid gått min egen väg tycker jag. Jag har slutat i landslaget två gånger och dem gångerna tycker jag fortfarande att det är helt rätt. Jag hade inte där att göra för jag spelade inte. Och jag tyckte inte det var kul att sluta, säger han i podcasten "Lundh".

ANNONS

Var det sen sorg att du inte spelade?
– Jag har aldrig spelat i landslaget så jag har aldrig fått den känslan som de som har haft en plats där, känts sig hemma och älskat att åka på landslaget och älskat att få spela på dem. Jag har aldrig fått smaka på det, jag har alltid varit avbytare eller så har jag spelat för att någon var skadad eller så spelade jag för att det var en träningslandskamp. Jag fick aldrig den känslan, så jag har aldrig smakat på det så jag kan inte sakna det.

Just Janne Andersson när han kom tillbaka, hade ni någon kontakt då? När han tog över landslaget att du skulle komma tillbaka med tanke på hur bra du gjorde det då.
– Ja men vi pratade ju lite. Vi har ju haft kontakt genom hela karriären så det är klart att någon gång så prata vi lite om det kanske. Speciellt där när det gick så bra, vi gick till Champions League och det blev rätt så mycket mål. Så det är väl klart att frågan har väckts. Inte så att det blev några längre diskussioner. Men som jag sa innan, jag har gått min egen väg. När jag var klar så var jag klar med allt och samma sak när jag var i West Brom, det fanns erbjudande från olika länder ute i Europa men jag hade bestämt mig så de var ingen som kunde påverka mig, vi skulle hem. Så då fick vi sitta kvar där och därför det blev så sent i februari också för att de andra fönsterna hade stängt. West Brom trodde väl inte på mig att jag, de trodde jag körde något spel liksom men inte där heller det var ett rakt. Och samma sak med landslaget när jag slutade där med Erik, det var inte svårare än att man ringde upp och sa vad man tyckte och tänkte.

ANNONS

Fakta

320 - Markus Rosenberg

Avsnitt 320 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Markus Rosenberg. Han talar om sitt arbete som agent, om hur han och Petter Andersson vill jobba på ett nytt sätt, om förvåningen över hur lätt det är att bli agent, om hur branschen förändrats sedan han själv var ung, om varför Anel Ahmedhodzic inte såldes, om att jobba långsiktigt trots att det ger minus i kassan och om varför det inte var aktuellt att ta en roll inom Malmö FF.

Dessutom pratar Rosenberg om vad han saknar från tiden som spelare, om MFF:s rimliga målsättning i Champions League, om den extrema kampen att både spela i Europa och jaga SM-guld, om att tuffa utländska tränare är bra, om vikten att få speltid som talang, om att han fick ett perfekt avslut, om svårigheten för många spelare att sluta och att han aldrig sörjde uteblivet spel i landslaget.

Publicerad 2021-09-29 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto