Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Janne Andersson eftertraktad och har utgående kontrakt: ”Ingen stress”

Janne Andersson tog HBK till en andraplats 2004 och fick en del anbud.
SM-guldet har lyft det:

- Oerhört stor skillnad på att bli tvåa och etta, nästan otäckt stor, säger Janne Andersson i podcasten Lundh.

IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson är gäst i veckans avsnitt av podcasten Lundh och berättar i podden om arbetet inför 2016 där det handlar om att se vilka spelare man får behålla och sedan hitta rätt ersättare.

ANNONS

Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Linus Wahlqvist och Alexander Fransson är några aktuella namn.

Även Janne Andersson sitter i ett eget gynnsamt läge med ett utgående kontrakt som gäller under 2016 och ännu är det inte dags att förlänga med IFK Norrköping.

- Inga diskussioner som är konkreta på det sättet men jag och Peter (Hunt) som är ordförande har en jättebra relation och vi pratar ju framtid både i det korta perspektivet och i det längre perspektivet, och det gäller ju både spelartruppen och staben runt omkring och där ingår ju jag så att vi för samtal kring hur IFK ska se ut framöver och det får vi se var det landar för någonstans, säger Janne Andersson i podcasten Lundh. 

Hur många bud har du nu?
- Nu har jag väl inte fått så där jättemånga…

Under hösten då?
- Man kan väl säga så här att; i Halmstad gjorde jag ett fantastiskt år 2004 under mitt första år som ansvarig, och det var litegrann som Norrköping nu helt otippade. Det här var väl en större skräll men vi lyckades ju inte vinna med Halmstad. Vi blev tvåa, trillade på slutet. Det var brutalt tufft. Och efter det hade jag ett antal erbjudanden, men jag kan säga att det är en stor skillnad på att bli tvåa och etta. Oerhört stor skillnad på att bli tvåa och etta. Nästan otäckt stor skillnad, och på många sätt. 

ANNONS

I det här läget kan jag förstå att du vill vänta för du är ju glödhet, medan jag i Norrköpings läge nog hade velat förlänga, eller?
- Ja det får du ju prata med dem om. Jag kan väl bara säga som det är att vi har inte känt någon stress och känner ingen stress i den här processen.

Okej men då ställer jag frågan. Det är ett ledigt tränarjobb i MFF nu, har Daniel Andersson ringt?
- Nej, och jag tänker inte prata mer om den delen nu för att oavsett om jag säger ja eller nej, kanske eller inte så blir det inte rätt. Jag har ett år kvar i Norrköping och det är det som gäller idag, så är det.

Hur sugen är du på att ta över som förbundskapten, Erik Hamrén kan ju vara på väg att sluta efter EM?
- Egentligen inte alls tänkt tanken, varken på det eller Malmö eller något annat. Det menar jag på fullt allvar. Jag har alltid varit ganska ambitionslös och vsisionslös vad gäller min egna del. Jag tror att jobbar man hårt och mycket och försöker göra bra ifrån sig så drabbas man förhoppningsvis av bra grejer. Så vi får se vad det blir. Jag har faktiskt fått frågan om förbundskaptensjobbet förut och jag har inte ens kunnat sätta mig in i tanken för det är så abstrakt. Skulle någon fråga mig på allvar nån gång så lovar jag att jag ska värdera det men nu har jag inga funderingar alls.

ANNONS

Det låter så otroligt att du inte skulle ha några ambitioner…
- Jag har ambitionen att göra bra ifrån mig med det jag håller på med nu och det är det som är intressant för mig. Det är samma som att ta en match i taget, det viktigaste är att vinna näsa match. Och det viktigaste för mig är att göra bra ifrån mig här och nu. 

Du känns som en viktig byggpjäs om man ska titta långt fram. Är det du som vill avvakta?
- Det är egentligen ingen som vill avvakta utan ett år i den här branschen är ganska lång tid, och jag har ett år kvar. Så att jag känner ingen stress och Peter känner ingen stress utan vi har ju fört samtal, varken mer eller mindre. Sen får vi se om vi fortsätter och konkretiserar ytterligare någonting.

Om du tycker ett år är lång tid, när börjar det bli kort tid?
- Det vet jag inte. Det är väl också så här att  jag var väldigt Halmstadbanden och jobbade i HBK i 21 år, och när jag väl klippte navelsträngen - jag pendlade ju tre år, 35 mil enkel resa ett par, tre dagar i veckan - men när jag väl klipptenavelsträngen och Ulrika och Julia flyttade med mig hit så är jag inte så stressad längre över framtiden för nu har jag gjort för jag har tagit steget en gång. Så det som ska hända framöver är jag faktiskt inte så stressad över. Sen kan man väl säga att i och med, utan att vara kaxig så vann vi ju faktiskt i år, och det är klart att det jobbet som jag har gjort här och den uppskattning jag fått så känner jag ju såklart att nåt jobb får jag ju någonstans. Så vi får väl se var det blir, om det blir här eller någon annanstans.

ANNONS

Men om jag var spelare och skulle träffa Norrköping så hade jag ändå tagit det i beaktning.
- Så kan man ju säga men jag tror att man, utan att fastna i ett sånt resonemang, att om man tittar generellt idag, när jag säger att ett år är lång tid så kan så kan jag hålla med dig det är ju inte jättelång tid men i den här branschen på en tränarfråga så händer det ju grejer ganska ofta ganska tätt. Jag är väl den som varit längst i min klubb i Allsvenskan, utöver Gerhardsson som har nåt år mer. Så det är extremt länge med fem år ju. Därför med ett år kvar så är det egentligen ingen stress. Sen håller jag med dig om att vill en spelare ha reda på…nu lyckligtvis har vi ju inte behövt värva så mycket så vi får väl se. Du sätter fingret på någonting kan jag hålla med dig om.

80 - Janne Andersson

Avsnitt 80 av Sveriges största fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Han tog helt otippat IFK Norrköping till klubbens första SM-guld på 26 år och Janne Andersson berättar om tomheten efter triumfen, att jobbet inför 2016 började för flera månader sedan och att han inte vill ändra spelidé bara för att man ska ut i Europa. Dessutom talar guldtränaren om risken för att IFK blir sönderköpt, hur han ser på att sälja spelare inom Allsvenskan och sin egen framtid med bara ett år kvar på kontraktet. I podden även om vad som format honom som ledare, felsteget Örgryte, att gnället var större i Halmstad än i Norrköping och att konstgräs är rätt väg för svensk fotboll.

Publicerad 2015-12-07 kl 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto