POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
2v

Janne Andersson klar för Lundhs livepodd: "Duckar aldrig några frågor"

Foto: Bildbyrån.

Den 18 mars presenterar Janne Andersson sin sista landslagstrupp innan EM-uttagningen.
Veckan innan gästar förbundskaptenen podcasten ”Lundh”.
- Jag duckar aldrig för några frågor, säger han till Fotbollskanalen.

Olof Lundh ger sig ut på en livepodd-turné under vintern/våren. Sedan tidigare finns namn som Anders Svensson, Henrik Rydström och Jonas Olsson inbokade – och nu kan ytterligare ett starkt namn presenteras. (du hittar biljetter till podden här).

Den 13 mars på Scalateatern i Stockholm kommer nämligen förbundskaptenen på herrsidan, Janne Andersson, att finnas på scen.

- Jag har världens bästa jobb som jag brukar säga. Jag tycker att det är roligt att få prata om det och vad vi gör i landslaget. Det är alltid lika trevligt att få vara med i de här sammanhangen, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Hur ser du på formatet?
- Det är alltid ett test för en själv när det är live, att träffa rätt kring saker och ting. Men det blir säkert ett bra samtal, det ser jag fram emot.

Vad tror du Olof vill fråga om?
- Haha, det har jag ingen aning om, men jag utgår från att det handlar om landslaget och EM-förberedelserna. Vi har ju ett spännande mästerskap till sommaren och vi har en samling i slutet på mars som ger en indikation på något sätt. Sedan tar jag ut truppen veckan efter livepodden med honom. Jag har presskonferens den 18 mars, så vi kommer säkert att prata lite spelare och upplägg inför EM.

Truppen som Janne Andersson pratar om är den som tas ut inför landskamperna i mars (EM-truppen presenteras i maj). Just nu är bara mötet med Ryssland inbokat.

- Det blir en tydlig indikation på vilka som kommer med till EM. Därefter är det två månader till… Det kan gå ganska fort i den här branschen. Men huvuddelen av de som är med i mars är de som kommer att vara med i EM också.

Är det någon fråga du brinner för och gärna vill prata om?
- Nja, det kan jag inte säga specifikt. Jag tycker att jag har världens bästa jobb. Jag är väldigt glad och stolt över att få ha det här uppdraget. Allt som ingår i mitt jobb, i princip, är roligt. Det är spännande. Jag brukar hanterar de flesta frågorna. Det blir säkert bra.

Någon fråga du gärna duckar?
- Nej, jag duckar aldrig för några frågor, har aldrig gjort och kommer aldrig göra. Man får fråga vad man vill, jag värderar dem aldrig. Jag försöker alltid svara så gott jag kan. Det har jag inga problem med. Men den här typen av sammanhang tror jag kommer bli lite mer lättsamma. Det ska ju handla om fotboll och EM. Det ska vara kul och spännande för de som kommer.

Hur skulle du säga att relationen till media förändrats under tiden du varit förbundskapten? Det har varit ett par tillfällen då det ”stormat” lite.
- Min grundinställning hara alltid varit, vilket gäller mot alla människor, att försöka visa respekt för personer och i det här fallet är det journalister i media. Som sagt försöker jag aldrig värdera frågor på det sättet att jag blir förbannad om någon ställer en fråga som jag själv kan tycka är irrelevant, utan jag svarar och tycker att jag blivit bemött med respekt tillbaka. Sedan är det självklart så att med tanke på hur mycket medialt det är för mig så är det alltid någon gång det inte blir som man har tänkt sig, där man tycker att något var lite onödigt. Men på det stora hela känner jag mig väldigt trygg.

Han fortsätter:

- Jag har samma inställning nu som när jag började. Media skriver ju om fotboll för att folk är intresserade om fotboll. Folk är intresserade av det vi gör och då är min inställning att försöka göra det så gott jag kan. Sedan är klart att skulle folka ”blåsa mig” och bete sig dumt så får man omvärdera saker. Men det har jag inte upplevt, jag har upplevt att jag mötts av stor respekt.

Biljetter till "Lundh Live" hittar du här!

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Lisa Ek, Pontus Farnerud, Anders Svensson*
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström, Joshua Wicks.
11 mars: Stadsteatern, Lund – Therese Sjögran, Roland Andersson, Ivo Pekalski*
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström, Peter Hunt
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson, Janne Andersson, Jesper Jansson*
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist, Daniel Nannskog
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö – Yksel Osmanovski

Ovan är klara gäster, mer kommer. Vid varje ställe blir det 2x45 minuter, det vill säga två gäster som intervjuas 45 minuter var.

*Förlängning med en tredje gäst, alltså ytterligare 45 minuter.

Publicerad 2020-01-27 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå