Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Janne Andersson trött på Zlatan-frågorna: ”Tycker man slänger bort tid på det”

En eventuell Zlatan-comeback i landslaget vid ett VM-slutspel?
Den frågan är Janne Andersson trött på.
- Att hela tiden fråga om det tycker jag är att slänga bort tid från att ställa intressanta frågor kring landslaget, säger förbundskaptenen till Lundhs podcast.

Trots att Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i landslaget efter förra sommarens EM är hans eventuella VM-comeback ständigt en fråga för media. Förbundskaptenen Janne Andersson tycker att media borde fokusera mer på de aktuella spelarna, men känner inte att Zlatan-frågan är något han drar sig för att kommentera.

- Nej, det finns ingen känslighet på det sättet för mig. Jag kan prata om Zlatan varje dag på det sättet, för det förhållningssätt som jag har haft är solklart sedan vi hade vårt samtal, och det har inte ändrats någonstans på vägen. Jag har respekt för hans beslut, och därmed är saken avklarad. Det finns andra spelare, och jag jobbar med dem. Så jag har inga problem med att hantera Zlatan-frågan. Däremot tycker jag ibland att det inte är en nyhet. Det hade varit en skillnad om det hade hänt något nytt, då förstår jag om det hade poppat upp igen, men att svara på samma sätt hela tiden… Man borde ha lärt sig vid det här laget vilket förhållningssätt jag har, och att det inte har hänt något nytt. Den dagen det skulle hända något nytt på något sätt så tror jag att man skulle få redan på det. Att hela tiden fråga om det tycker jag är att slänga bort tid från att ställa intressanta frågor kring landslaget för att istället fråga om spelare som inte är med. Då är det roligare att prata om spelarna som är med. Det tycker jag att man ska göra lite ofta, i vissa sammanhang. Men Zlatan är ju överlägset den största vi har haft, och en fantastisk idrottsman.

Men ni har ingen riktig relation? Är det ett telefonsamtal som ni har haft, eller?
- Vi hade ett samtal innan EM och ett efter.

På telefon?
- Telefon. Vi har hälsat på varandra i samband med fotbollsgalan. Jag hade HBK:s B-lag en gång i tiden när han kom fram i Malmö. Jag har stött på honom, men jag ingen relation med honom i och med att han slutade samtidigt som jag började.

Men det är inte så att han har skickat telegram till er om att ”ni slog Frankrike, härligt”?
- Inte till mig personligen. Men å andra sidan har inte vi den relationen. Han kanske har skickat det till någon annan, jag vet inte. 

FAKTA

170 - Janne Andersson

Avsnitt 170 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Förbundskaptenen berättar om känslorna inför att möta Italien om en plats i VM, om sin syn på det italienska landslaget, om att Sverige är förberett för det mesta inklusive en eventuell straffläggning, om nervositeten när han under helgen följer spelarnas ligamatcher och det nyvakna publikdraget kring Blågult. Dessutom talar Andersson om varför han inte har några regler i landslaget, om att det är viktigt att vara med och bära väskor, om kritiken mot att spelare väljer andra landslag än Sverige. om varför frågorna om Zlatan är tröttsamma, om de hårda orden om Nilsson Lindelöf och att det inte är konstigt att det är få allsvenska spelare i landslaget. Andersson berättar även om sina memoarplaner med Henrik Johnsson, om varför han inte gillade uttrycket ”Party-Janne”, om synen på jämlikhet mellan herr- och damlandslaget och att han gärna inte går ut på stan längre.

Publicerad 2017-11-08 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons