Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Jansson: "Jag ville skriva livstidskontrakt med MFF"

Pontus Janssons känslor för MFF gjorde att han hade svårt att tänka klart i kontraktsförhandlingar.
- Jag ringde vd:n och sa "jag vill skriva på livstidskontrakt med Malmö", säger mittbacken i podcasten Lundh.

Numera spelar han i Leeds, där han gjort omedelbar succé, men innan han lämnade Sverige var det Malmö FF som gällde för Pontus Jansson. Först som supporter på läktaren, och sedan som anfallare i u-lagen innan han omskolades till mittback och var med och tog SM-guld 2013.

Efter guldet 2013 satt Jansson på ett utgående kontrakt och hade ångest inför att eventuellt vara på väg bort från klubben.
- Halvåret innan jag lämnade MFF var det värsta i mitt liv om jag ska vara ärlig, säger han i podcasten Lundh.

Varför?
- Har man såna känslor för ett lag som jag har för Malmö så är det sjukt speciellt att lämna. Att göra någon inom föreningen sårad, den känslan grämde jag mig över. Jag ville göra alla glada, och testa någott nytt. Det blev bra till slut, men det var tufft. Hela tiden tänkte jag, "hur ska jag kunna komma tillbaka".

- Jag kommer ihåg en kväll, en kväll i januari 2014, mit kontrakt gick ut i juni, då ringde jag Per Nilsson (MFF:s dåvarande VD) och sa att "Per jag vill träffa er jag vill skriva på ett livstidskontrakt med Malmö, jag vill inte härifrån". Jag tänkte inte igenom det, och jag tror inte ens att Martin (Dahlin, Janssons agent) vet om detta. Vi satt i mötet och då hade jag bestämt mig för att jag skulle stanna i MFF i hela mitt liv. Jag var ung och dum och hade inte tänkt igenom det. Hade jag inte haft Martin hade jag nog spelat i Malmö hela karriären, säger Jansson som i podcasten också berättar om hur han avstod 500 000 euro från sin lön i samband med flytten till torino för att Malmö skulle få ersättning för honom, trots att han gick som Bosman.

119 - Pontus Jansson

Avsnitt 119 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken har blivit en omedelbar kulthjälte i Leeds United och berättar att han funnit kärleken till fotbollen igen, att antalet följare i sociala medier exploderat, att klubben redan nu köper loss honom från Torino, att målet är att spela i Premier League och att ”pengarna i Championship är overkliga”. Pontus Jansson talar även tacksamt om allt han lärde sig i Italien och serie A, att han gick ner nästan tio kilo när han började ta kosten på allvar, om knäskadan som hotade karriären och om sveket när Torino inte skrev under det nya kontraktet trots löften om det och till sist inte ville ha honom kvar. Dessutom om kärleken till Malmö FF, drömmen att återvända, omvandlingen från ung anfallare i MFF som Aston Villa till mittback, att han själv betalade MFF 500 000 euro när han flyttade och att han var oerhört nära att skriva ett livstidskontrakt med klubben efter en egen idé om det. Pontus Jansson talar även om vilken roll han vill spela i Janne Anderssons landslag, om varför han var kritisk mot Hamrén efter EM och om polaren Erik Johanssons beslut att lägga av i Blågult.

Publicerad 2016-10-11 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER