POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Jansson om Roback-affären: "Hade han varit dansk tror jag att vi hade kunnat klämma ut det dubbla"

Hammarby fick bra betalt för Emil Roback.
Men hade 17-åringen varit dansk hade Bajen kunnat få det dubbla.
- Danmark är högre rankat och en bättre liga, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i podcasten Lundh.

Tidigare i somras lämnade Emil Roback, 17, Hammarby för spel med Milan. Men det fanns intresse från flera andra aktörer ute i Europa, bland annat Arsenal och Bayern München. Hur det är att vara sportchef och hantera så stora klubbar med en ung talang?

- I slutändan i förhandlingen var det tacksamt, faktiskt, i och med att det var flera intressenter. Det är alltid svårt, för jag hade helst velat att Emil, precis som med Odilon, att vi hade kunnat säga stopp, att han hade kunnat stanna i Hammarby i alla fall i ett eller två år till och bidra här innan han gick vidare. Men i de här två fallen… Med Odilon var det exceptionellt på kort tid. I Emils fall var det coronatider. Plus en vilja från spelaren. Men helst av allt hade man velat säga ”tack men nej tack, välkomna tillbaka om ett och ett halvt år”, säger Bajens sportchef Jesper Jansson i podcasten Lundh.

Det finns två undantag, Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic, som gått för riktigt mycket pengar. Annars känns det som att man kommer upp mot Odilon-nivå, runt 40 miljoner, det är en rad spelare som gått för den summan. Varför är det så svårt för allsvenska klubbar att hålla fast och ta så mycket betalt?
- Det är väl behovet av intäkter. Det är som med det som vi pratade om kring Danmark, du höjer värdet på din liga och dina spelare om du kontinuerligt är ute och spelar i Europa. Då får du en jämförelsepunkt på dina spelare på en helt annan nivå. Det är där Danmark är. Vi fick med svenska mått mätt bra betalt för Emil Roback, men hade han varit dansk tror jag att vi hade kunnat klämma ut det dubbla.

Varför?
- För att fotbollsmarknadens åsikt är att Danmark är högre rankat och en bättre liga.

Vilka klausuler finns kring Roback som kan smälla till om det går bra för honom?
- Ungefär liknande som vid de flesta affärer.

Det är inte mer än tio procent?
- Jo, det kan nog vara lite mer. Men det är liknande. Vidareförsäljning har man alltid, och när han på olika stegar spelar A-lagsfotboll.

Om allt klickar in, hur stor affär kan det bli? En av Hammarbys största? Eller är de mediala uppgifterna något överdrivna?
- För en ung spelare som inte debuterat i allsvenskan är det väl en av de största. Men Odilon-affären var större.

FAKTA

279 - Jesper Jansson

 

Avsnitt 279 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Jesper Jansson. Hammarbys sportchef talar som coronasäsongen, om förtroendet för Stefan Billborn, om varför man tog in Tony Gustavsson, om varför man ska titta i tabellen, om vikten av att nå gruppspel i Europa League, om Tipscup-känslan kring nya Europa League och om att börja vinna titlar.
Dessutom berättar Jansson att det var nära att Zlatan spelade för klubben, om hur det är att ha Zlatan som delägare, om att värva talanger från länder i Afrika, om försäljningen av Emil Roback som kan bli en av klubbens största affärer, om den sköna känslan med en värvning som Ludwigsson, om att Uefa och Fifa inte vill städa upp i fotbollsvärlden och om att marknadseffekterna av corona lär komma och och om fortsatta sänkta löner för alla i klubben.

 

Publicerad 2020-09-15 kl 06:30
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto