Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Jansson ser framtiden i England: ”De förhandlar redan"

Landslagsmittbacken Pontus Jansson är utlånad från Torino till Leeds - men redan nu, mitt i höstsäsongen, är det aktuellt att Championship-klubben köper loss svensken. 
- Vad jag förstått så håller de på redan nu att förhandla fram det, säger Jansson i podcasten Lundh.

Pontus Jansson lånades i somras ut från Serie A-klubben Torino till engelska Championship-klubben Leeds.

Svensken klev direkt in i laget och har blivit en riktig fans-favorit - landslagsmittbacken har till och med fått en läktarramsa tillägnad sig.

Leeds har en uppgörelse med Torino att köpa loss Jansson efter 20 matcher. Men det är något som kan hända ännu tidigare - som Jansson inte skulle ha något emot.

- Det är något jag vill, absolut. Vad jag förstått så håller de på redan nu att förhandla fram det. Jag har hittat kärleken till fotbollen igen. Jag trivs fantastiskt bra och vill bara ha det klart så fort som möjligt. Jag hoppas att det blir klart före de antal matcher jag måste spela, säger Jansson i podcasten Lundh.

Finns det inte en risk med att skriva ett sånt kontrakt?
- Jo, det är klart att det finns en risk, men samtidigt visste jag att det är upp till mig att prestera. Presterar jag sjukt bra fotboll över de 19 matcherna så sitter jag i en fantastiskt bra sits, för då har jag ett år kvar på mitt kontrakt med Torino sen. Den har man ju fått höra, men jag tänker absolut inte så - jag ser det som att det kommer bli bra oavsett.

Vad är målet, är Leeds en språngbräda till större klubbar i Premier League?
- I nuläget är mitt mål att ta Leeds till Premier League. Det är det jag tänker i nuläget, sen, såklart, vill man ju spela Premier League. Man vill spela mot de allra bästa, och jag känner att jag har sjukt mycket att ge. Jag har fått en bra start och tror bara att detta är början, för jag känner att jag inte ens är nära hundraprocentig form, men det jag tänker nu är att ta Leeds så långt som möjligt.

Kan man betala lika bra i engelska andradivisionen som i Serie A?
- Ja, haha. Jag sitter på en sjukt bra deal, så jag är nöjd. Pengarna är ju overkliga. Inte bara i England, utan i hela fotbollsbranschen är det ju overkligt stora pengar. Men det var heller inget jag tänkte på när jag gick till Leeds. Jag ville spela fotboll och matcher. Det var det enda jag tänkte på, sen att det var bra ekonomiskt också var en bonus.  

119 - Pontus Jansson

Avsnitt 119 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Pontus Jansson. Mittbacken har blivit en omedelbar kulthjälte i Leeds United och berättar att han funnit kärleken till fotbollen igen, att antalet följare i sociala medier exploderat, att klubben redan nu köper loss honom från Torino, att målet är att spela i Premier League och att ”pengarna i Championship är overkliga”. Pontus Jansson talar även tacksamt om allt han lärde sig i Italien och serie A, att han gick ner nästan tio kilo när han började ta kosten på allvar, om knäskadan som hotade karriären och om sveket när Torino inte skrev under det nya kontraktet trots löften om det och till sist inte ville ha honom kvar. Dessutom om kärleken till Malmö FF, drömmen att återvända, omvandlingen från ung anfallare i MFF som Aston Villa till mittback, att han själv betalade MFF 500 000 euro när han flyttade och att han var oerhört nära att skriva ett livstidskontrakt med klubben efter en egen idé om det. Pontus Jansson talar även om vilken roll han vill spela i Janne Anderssons landslag, om varför han var kritisk mot Hamrén efter EM och om polaren Erik Johanssons beslut att lägga av i Blågult.

Publicerad 2016-10-12 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER