Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Johnson fick nobben av alla svenska klubbar: "Helt rätt, det är jag som gjort fel"

Dulee Johnson ville komma tillbaka och spela i Sverige, men fick nobben av alla klubbar han pratade med.
- De har helt rätt, det är jag som gjort fel, säger mittfältaren. 

Det var tre år sedan Dulee Johnson spelade fotboll på svensk mark senast. Under sin tid i Borlänge och IK Brage så handlade mycket om annat än bara fotboll. Mittfältaren fick stor hjälp att komma överfund med sitt liv och framförallt sina stora alkoholproblem.

Efter två säsonger i Rumänien där Johnson kände att han började få ordning på sig själv ville han komma tillbaka till Sverige, men fick nobben från alla klubbar. 

- Jag försökte leta efter möjligheter i Sverige och trodde att jag skulle få någon chans där, men det var verkligen så att alla var sura på mig, och de har absolut rätt att vara det, säger han i Lundhs podcast. 

Hur många klubbar har du talat med i Sverige?
-
Alla. Nästan alla. Och de har helt rätt, det är jag som gjort fel. Jag kan inte klaga på dem för om jag själv var i en klubb och har en sån person som har gjort sådana saker skulle jag ha tänkt samma sak. Men alla behöver chanser i livet". 

Istället så bar det av till Norge och den lilla klubben Moss FK där han verkligen fick visa sina kvaliteér på fotbollsplanen. I podcasten så berättar Johnson om att han fick hjälp från sin förre lagkamrat Mattias Moström att komma till mästarklubben Molde.

- Jag är lite förvånad. Allt jag gått igenom, och att jag inte fick chansen i det land där jag utvecklats och gjort mig ett namn, i Sverige. Att sedan få en chans i ett nytt land i en stor klubb, det förvånar mig och jag tackar gud för den chansen.

89 - Dulee Johson

Avsnitt 89 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Dulee Johnson. Den skandalomsusade förre Häcken- och AIK-spelaren har fått en ny chans i Molde under Ole Gunnar Solskjaer. I podden berättar Johnson om ett liv utan alkohol där han ska gör allt för ta vara på möjligheten att spela fotboll på hög nivå, att han förstår att den norska klubben kör med kort kontrakt med möjlighet att bryta det och att han hoppas på ännu en comeback i Liberias landslag. Dessutom är Johnson rak om sitt tidigare liv; att det hände att han spelade match onykter, att han inte lyssnade på alla som ville hjälp honom, att han ber alla han sårat om ursäkt, att han inte skyller på någon annan än sig själv och att han är glad att han fortfarande lever. Dulee Johnson talar även om hur det var när han kom till Sverige och lilla Floda som 15-åring, att han blev stjärna för snabbt och inte förstod vad som krävdes och att det gör ont att tänka att många såg sin chans att tjäna pengar på pojken Dulee Johnson.

Publicerad 2016-02-10 kl 10:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons