Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Jönköpings succétränare har utgående kontrakt: ”Måste tänka igenom det”

Jimmy Thelin tog Jönköping till Allsvenskan.
Succétränaren är i ett guldläge med utgående kontrakt:
- Det får ligga lite åt sidan tills det finns utrymme att reflektera över det, säger han i podcasten Lundh.

För två år sedan blev Jimmy Thelin huvudtränare för ett elitlag för första gången. Han tog upp Jönköpings Södra i Allsvenskan i fjol och klubben har överraskat under 2016 även om det blev förlust mot de regerande mästarna IFK Norrköping under söndagen.

Man har tolv poäng på åtta matcher och har slagit Malmö FF hemma och Kalmar borta och även kryssat mot AIK borta. 

Visar sig nu att succétränaren Jimmy Thelins kontrakt går ut 2016 och att han väntat med att förlänga med Jönköpings Södra, berättar han i podcasten Lundh. Vardagen som allsvensk tränare är fylld av annat, enligt Jimmy Thelin. 

- Vi har haft ett inledande samtal där de har varit tydliga, men just nu så…

Du vill inte binda upp dig helt enkelt?
- Nej inte så, det handlar mer om… det är bara att titta på spelschemat. Det är en viktig del av ens fotbollsframtid, och det är många parametrar i ett kontrakt. Man måste tänka igenom. Och det har gått väldigt fort för mig från U19 till A-laget, så inte jättemycket reflektioner. 

Jimmy Thelin har ingen agent men väl en vän som agerar rådgivare, och han är försiktig i att spekulera om framtiden.

- Jag är ju fortfarande bunden till december. Vi har ju faktiskt inlett ett samtal, så långt är det ju gånget. Sen har jag sagt att vi får ta det längre fram, för att tiden är knapp och det är så mycket i vardagen med att driva ett lag. Så det får ligga lite åt sidan tills det finns utrymme att reflektera över det. 

Vad har du svarat när Norrköping har frågat dig?
- Dom har inte frågat mig.

102 - Jimmy Thelin

Avsnitt 102 av Sveriges nyfiknaste podd gästas av Jimmy Thelin. Jönköping Södras nuvarande tränare hade ansvaret för ett U-lag i klubben när Mats Gren våren 2014 lämnade tränarjobbet för att gå till IFK Göteborg och till slut fick Thelin chansen att ta över som huvudtränare. I podden berättar Thelin om klubbens resa, vad som krävs för att bli ett etablerat allsvenskt lag, konkurrensen med HV 71 och hur han lämnat en spelare hemma för att han inte passade tiden. Dessutom om den blygsamma spelarkarriären, var han får inspiration, sina nya metoder, jämförelserna med internationella storlag samt om hur han tröttnade på felaktig träning och startade en egen klubb för att få bedriva träningen på nytt sätt. Jimmy Thelin berättar även att han sitter på ett utgående kontrakt, hur han ser på Östersunds höga svansföring, Lagrell-bråkets betydelse samt hur det är att träna sin bror.

Publicerad 2016-05-09 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons