Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
38v

Jordan Larsson om valet av Norrköping: ”Prioriterade speltid före det mesta”

Slutet i Holland blev inte som han hoppats.
Då valde Jordan Larsson att vända tillbaka till allsvenskan, till IFK Norrköping.
- När jag väl bestämde mig för Norrköping kändes det självklart, berättar Larsson i podcasten Lundh.

Efter att ha lämnat Helsingborg för holländska NEC Nijmegen hamnade Jordan Larsson till slut i frysboxen, och valde att lämna. Ny klubb blev istället IFK Norrköping.

I podcasten Lundh berättar Larsson om valet av Norrköping och vikten av att tränare Jens Gustafsson ville ha honom.

- Det betyder väldigt mycket. Jag har varit i en situation där jag har haft en tränare som tyckt att jag är en bra spelare men inte har prioriterat mig och inte velat ge mi de chanserna som man behöver ibland. Så är det i fotboll. Alla tränare ser olika på spelare. Det får man respektera. Men Jens är en tränare som tror väldigt mycket på mig. Jag hoppas bara att jag kan få chansen att visa att han gjorde rätt, att jag får göra det som jag är bra på och bevisa för alla att jag är tillräckligt bra, säger Larsson.

Hur vill han använda dig?
- Han har sagt att han vill använda mig som anfallare. Han har sagt att jag kan spela på alla tre positioner, för de spelar med tre centrala anfallare. Men främst vill han ha mig centralt. Sedan får man se, man vet ju aldrig vad som händer i fotboll. Det kan vara så att jag hamnar på höger- eller vänstersidan, men på grund av sättet som de spelar på spelar det inte så stor roll för mig. De rör sig ganska fritt och det är mycket kombinationer. Det passar mig, att man rör på sig. Det kommer bli bra. Du ser en del av konkurrenterna på nära håll i träning som Kalle Holmberg, som dessutom dyngade in ett mål mot Estland, och sedan även David Moberg Karlsson.

Hur känns det, håller du dem bakom dig?
- Det är två sköna grabbar. Jag har träffat David några gånger i samband med U21-samlingar, och Kalle är det första gången jag träffar nu. Men båda verkar vara trevliga killar. Vi har snackat och skojat lite. Det är inget ont mellan oss. Sedan är det klart att det är konkurrenter och något som man måste klara av att hantera, så är det för alla fotbollsspelare. Men det känns inte som att det är något ont emellan oss. Jag tror att vi njuter av att vara här och försöker göra det bästa för Sverige. 

Du har mött Norrköping i allsvenskan tidigare. Vad är din bild av klubben?
- Jag tycker att det är en ganska stor klubb i Sverige. De har ju blivit det i och med att de vann SM-guld 2015, och de har bra meriter sedan tidigare. Jag tycker att de spelar en fin fotboll, även när Janne var där spelade de mycket efter marken. De är bra på sitt konstgräs på hemmaplan. Det är ett lag som spelar mycket fotboll, och det tror jag kommer att passa mig.

Larsson har tidigare under seniorkarriären haft naturgräs som underlag på hemmaarenan. Nu blir det i stället Östgötaportens konstgräs.

- Det ska bli spännande att se hur det kommer fungera. Jag tror inte att det kommer att påverka mig så mycket. Jag är uppvuxen på konstgräs och brukar inte ha några större problem när jag går från gräs till konstgräs. Men vi får se. Jag hoppas att det går smidigt, säger Larsson.

Norrköping som framför allt förr i tiden var en gigantisk klubb, hur valde du den klubben kontra andra klubbar som kanske var intresserade av dig?
- Det var på grund av deras spelsätt och att Jens verkligen ville jobba med mig. Jag prioriterade speltid före det mesta. Samtidigt känner jag att jag kommer kunna få en bra utveckling där också. Jag kommer utveckla det jag behöver och förhoppningsvis göra det tillräckligt bra för att spela. Sedan får man se vart det bär av därifrån.

Hur svårt var det att välja när du kände att du behövde lämna Holland?
- Det är klart att man ville vara kvar där. Redan på försäsongen i Holland i somras var jag lite sugen på att komma iväg. Det kände inte riktigt 100 procent, men jag bestämde mig ändå för att ge det en chans och göra det så bra som jag kunde och bevisa att jag var tillräckligt bra. Det tycker jag också att jag bevisade, det tyckte nog de flesta spelarna i klubben också, men tränaren såg saker och ting på ett annorlunda sätt och det får man respektera.

Var det Sverige och allsvenskan du ville till?
- Det är klart att Sverige alltid är Sverige. Och jag är fortfarande ung. Jag har alltid tänkt att jag kan komma hem och göra det bra i någon säsong för att sedan förhoppningsvis ta steget ut senare. Sedan ville jag också se vad det fanns för andra alternativ i andra länder, men på grund av att jag inte hade spelat så mycket så var det svårt. Det fanns klubbar som var lite intresserade, men de hade inte sett tillräckligt. Jag ville få något klart, och jag tyckte att Norrköping var ett väldigt bra steg. När jag väl bestämde mig för Norrköping kändes det självklart.

Vad känner du att du främst behöver utveckla?
- Jag tycker att jag har ganska bra avslut, men jag vill alltid utveckla det. Jag vill kunna skjuta bättre med vänstern och högern och kunna vara bättre i boxen på huvudet. Även om jag är anfallare och jag tycker att jag är ganska bra på det så vill jag bli ännu bättre. Jag vill spetsa till det. Men även annat, som att bli fysiskt starkare, att lära mig hur man ska spela som forward lite mer.

178 - Jordan Larsson

Avsnitt 178 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jordan Larsson. Anfallaren berättar om valet att vända hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping är rätt för honom, om tränarsamtalet i Holland som satte honom i frysboxen och om hur han har utvecklats som spelare under sitt år i Nijmegen. Larsson talar givetvis om A-landslagsdebuten i Abu Dhabi, om hur det sved att inte bli uttagen till U21-EM, konkurrensen med Carlos Strandberg, Alexander Isak och Gustav Engvall i U21-landslaget, när han tvingades tacka nej till spel i OS i Brasilien och hur han övertalade sin pappa att börja spela i landslaget igen. Dessutom öppnar Jordan Larsson sig om den tuffa tiden i HIF, om frustrationen när pappa Henrik Larsson skulle bli tränare för klubben, om när en del lagkamrater slutade tala med honom för att de inte fick spela och det turbulenta slutet med skandalscenerna på Olympia, synen på säkerhetsarbetet och varför han stannade kvar när ”fansen” kom in på planen.

Publicerad 2018-01-24 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons