Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jordan Larsson: "Tror att jag är ganska missförstådd som människa"

Jordan Larssons framfart på planen får stora rubriker - inte minst på grund sin pappa.
Själv känner han sig lite missförstådd som människa.
- Jag tror att det är många som dömer mig innan de känner mig, säger han i podcasten Lundh.

Norrköping-anfallaren Jordan Larsson har under hela sin karriär jämförts och kopplats ihop med sin pappa Henrik Larsson. Han spelade i likhet med sin far i Högaborg och tog vägen via Helsingborg till proffslivet i Holland, precis som sin pappa. 

Det har lett till att han alltid haft lite extra strålkastarljus på sig i karriären, som när han vid ett tillfälle protesterade mot att han blev utbytt i Helsingborg, när Henrik Larsson var tränare i föreningen. 

- Det blir ett större medialt intresse. Aftonbladet, Expressen, Fotbollskanalen… Det blir mer intressant för läsarna att läsa om det än om någon annan gör det. Det är så det fungerar. Jag förstår att det blir så. Men jag har haft det så i hela mitt liv. När jag debuterade i Högaborg var det ”Henkes” son som debuterade. Det har stått ”Henkes son” hit och ”Henkes son” dit. Men det är något som jag har haft hela livet, jag är van vid det. Jag kan inte riktigt förklara hur jag hanterar det, jag är van vid det och tar det därifrån. Man får tänka efter lite extra också. Jag kan inte säga vad som helst eller bete mig hur som helst för det blir ju större medialt intresse om jag gör något sådant, säger han i podcasten. 

ANNONS

Larsson menar att det stundtals varit svårt att hantera det stora mediala intresset som funnis kring hans person.

- Det är klart att det har varit svårt, jag ska inte ljuga om det. Jag tror att jag är ganska missförstådd som människa. Det blir ju så. Många barn som har föräldrar som har det bra tänker andra att deras föräldrar ger dem allting, de är bortskämda och det ena med det andra. Till exempel i Helsingborg fick jag höra mycket att jag trodde att jag var någon för att jag var ”Henkes” son. Jag tror att det är många som missförstår mig som människa och dömer mig innan de känner mig, säger han i podcasten. 

Vilka råd tar du av din pappa?
- Farsans råd är väl att inte vara med på det alls. Vi fick honom faktiskt att gå med i Instagram nu (skratt). Jag tror att det var på julafton. Men han förstår sig inte på det så bra. Han vill inte att alla ska komma in på ens privatliv hur enkelt som helst. Han vill kunna hålla en distans. Nu med sociala medier är det hur enkelt som helst för dig att gå in och kolla vad man skrev på Twitter för tre år sedan eller vad man lade ut på Instagram för fem år sedan. Man blir så tillgänglig.

ANNONS

Hur mycket råd är han för dig i fotbollsfrågor? Du har tidigare sagt att han sade åt dig att stanna utomlands men att du ville till Norrköping, men är han mer inne på det speltekniska att du borde göra si eller så?
- Allting som har med fotboll att göra. Det speltekniska, men också hur man ska hantera livet som fotbollsspelare. Det är väldigt brett. Han är någon som jag kan bolla med, han ger mig väldigt bra råd i allt med fotboll, men också i livet. Jag är otroligt tacksam över att jag har honom, säger han i podcasten. 

178 - Jordan Larsson

Avsnitt 178 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jordan Larsson. Anfallaren berättar om valet att vända hem till allsvenskan, om varför IFK Norrköping är rätt för honom, om tränarsamtalet i Holland som satte honom i frysboxen och om hur han har utvecklats som spelare under sitt år i Nijmegen. Larsson talar givetvis om A-landslagsdebuten i Abu Dhabi, om hur det sved att inte bli uttagen till U21-EM, konkurrensen med Carlos Strandberg, Alexander Isak och Gustav Engvall i U21-landslaget, när han tvingades tacka nej till spel i OS i Brasilien och hur han övertalade sin pappa att börja spela i landslaget igen. Dessutom öppnar Jordan Larsson sig om den tuffa tiden i HIF, om frustrationen när pappa Henrik Larsson skulle bli tränare för klubben, om när en del lagkamrater slutade tala med honom för att de inte fick spela och det turbulenta slutet med skandalscenerna på Olympia, synen på säkerhetsarbetet och varför han stannade kvar när ”fansen” kom in på planen.

Publicerad 2018-01-28 kl 07:00

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto