Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kacaniklic om utfrysningen: "Jag fick inte äta med grabbarna"

Allsvenskan

Alexander Kacaniklic hade det jobbigt i Nantes.
Det var så pass illa att han inte ens fick träna med U21-laget.
- När de äger dig kan de nästan göra vad de vill, säger han i podcasten ”Lundh”

Foto: Bildbyrån/TV4.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Hammarby värvade Alexander Kacaniklic i vintras från Nantes. Nu berättar yttern om sin tid i den franska klubben och den var allt annat än bra, tycker han. Det är till och med en period som han nästan inte ens vill minnas.

- Jag har nästan dragit ett streck över den tiden. Vi hade väldigt många tränare. Tränaren som signade mig försvann efter tre månader, säger han i podcatsen  ”Lundh”.

Det var alltså sommaren 2016.
- Exakt. Det var han som ville ha in mig. Presidenten ville det inte. De som känner fotbollen vet hur det kan gå. Men det är ingen ursäkt. När jag kom tillbaka förra sommaren fick jag inte träna med laget. Jag fick träna helt själv. När jag ville lämna var det väldigt mycket krav från klubben kring hur jag skulle lämna. Vi hittade ingen lösning. Jag blev kvar ett halvår, tills nu.

ANNONS

Hur är en sådan tid, när man köps in till Nantes av en som vill ha en till att man egentligen inte är välkommen?
- Det är vardag i fotbollen. Jag har inga problem med det, jag vet hur spelet funkar. Sedan är det klart att det är jobbigt när du inte får spela fotboll. Det fanns bra tider också, jag gjorde en del matcher. Det var sista året som inte var bra. Det är tufft när du inte får spela fotboll, och jag försökte göra det bästa av det.

Marcus Antonsson berättade att han inte fick äta med A-lagsspelarna och träna med ungdomslaget när han kom tillbaka till Leeds. Var det så för dig också?
- Det var nästan värre. Jag fick inte träna med ungdomslaget eller U21-laget heller. Jag fick inte äta med grabbarna heller. Men jag var välkommen till träningsanläggningen, det var jag.

Men inte äta? Det låter så otroligt primitivt?

ANNONS
- Det är det. Det är så det är, helt enkelt. När de äger dig kan de nästan göra vad de vill.

Får man lön?
- Lönen fick jag. Det var inga problem. De betalade lönen varje månad. Jag fick hålla igång mycket själv, och det var en annan kille i samma situation. Vi hade mycket eget ansvar.

Hur tacklar de andra spelarna det? Det är ändå gamla lagkamrater?
- Det är inte mycket de kan göra. Det är klart att de klappar en på axeln och säger att det är katastrofalt, men det är ingen som tar kampen med klubben, för de vill inte förvärra sin egen situation. Det är inte så mycket mer än ord från dem.

För du den kampen själv, eller är det agenten som är inne och brottas?
- Det är så klart att agenten pratar mycket med klubben. Jag snackade med klubben också, men det kommer till en punkt till när klubben beter sig på det sättet så kommer jag inte be om att få snälla träna med laget.

ANNONS

Hur förbannad blir man när man ännu en dag får köra hem från träningsanläggningen efter att ha tränat ensam?
- Det är klart att jag var förbannad. Men jag ville inte krypa till klubben och be om att få träna. Så är det inte. Gör de så är det så, jag gör det bästa av situationen.

Hur reagerar fansen när man träffar dem på stan?
- Nantes är som de är. Fansen vet hur de som styr klubben är. De säger samma sak, att det är synd men att de inte är förvånade.

Det är en rätt speciell president i Nantes?
- Jag vill inte gå in för mycket, jag skrev på ett sekretessavtal för att få lämna klubben till slut. Jag kan inte säga för mycket om de som styrde.  

Du hade ett och ett halvt år kvar av avtalet när ni bröt. Vem var vinnaren, du eller Nantes ekonomiskt? För du hade ju kunnat sitta kvar där och bara lyfta lön?

ANNONS
- Ja, det hade jag kunnat, men det hade varit katastrofalt för fotbollen. Jag gick ut ur den situationen som förlorare, för jag kom dit för att spela fotboll och utvecklas. Nu blev det som det blev. Den ekonomiska delen när vi bröt blev bra för båda.

223 - Alexander Kacaniklic

Avsnitt 223 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Alexander Kačaniklić. Mittfältaren är tillbaka i svensk fotboll efter tolv år i England och Frankrike och talar om varför det blev Hammarby, om önskan att vinna en titel, om varför moderklubben Helsingborgs IF aldrig var aktuellt, om sin skepsis mot konstgräs och om vilka förväntningar vi kan ha på honom och Hammarby när det blir allsvensk debut.

Dessutom berättar Kačaniklić om den tuffa tiden i Nantes där han blev utfrusen, inte fick käka med laget eller ens träna med U-laget, om sekretessavtalet som gör att han inte får säga vad han tycker om Nantes president, om den tuffa franska ligan, om sorgen över förre lagkompisen Emiliano Sala och om önskan att Nantes verkligen hjälper den omkomne argentinarens familj.

Naturligtvis talar Kačaniklić om tiden som ungdomsproffs i Liverpool, om vad han har för egenskaper som gör att han tog sig hela vägen till Premier League, om när Roy Hodgson bytte bort honom men då tagit fel spelare, om kärleken till Fulham, om debuten i Premier League, om succédebuten och åren i landslaget, om vad SvFF ska göra när spelare kan välja mellan landslag och om drömmen att komma tillbaka till Blågult.

Publicerad 2019-03-26 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto