Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Källström hyllar nya landslaget: "Jobbar så jävla gött"

Kim Källström har lagt landslagsskorna på hyllan.
Nu njuter han av det nya landslaget från sidan.
- Allt är bara härligt, säger han i podcasten Lundh om Janne Anderssons manskap.

Den här veckan är det dags för del två av podcastintervjun med Kim Källström. I den pratar den tidigare landslagsspelaren om det nya landslaget, som förbundskaptenen Janne Andersson formar.

Källström tycker det är härligt att se Sverige som ett starkt kollektiv.

- Det är ju så, det förändras hela tiden. När man haft det ena vill man ha det andra. Jag tycker att det är härligt. Jag älskar den kollektiva känslan. Jag vet inte ens om det ordet finns, men det finns en ”överpositivism”, allt är bara härligt och vi jobbar så jävla gött tillsammans. Janne Andersson har verkligen fått alla att stenhårt tro på det här. Jag tycker att det är härligt, det är kul att se utifrån. De sprider en glädje när de spelar, och det tror jag är behövligt, för Sveriges styrka ligger så klart i kollektivet, säger Källström.

Vad talar för att vi kommer få se Sverige i Ryssland 2018?
- Det är väl den här positiva känslan och att det finns ett kollektiv som funderar. Att man sedan fick göra den matchen som man gjorde i Frankrike tror jag kommer betyda mycket. Även om inte resultatet inte blev det man ville fick man ändå behålla momentum och visa att ”vi är ett jävla bra lag”. Jag tror att det kan vara en nyckel. Det är det här klassiska, nu är vi tillbaka i Holland-matchen 2010 igen, men att man kommer över den stora matchen på ett bra sätt. Då kan man fortsätta på den inslagna vägen. Hade det blivit den typen av totalstopp mot Frankrike kanske allt hade börjat ifrågasättas, det är ju så det funkar. Det går väldigt fort här, en dålig passning så är det över på något sätt. Det kan vara en dålig artikel, så ifrågasätts allt. Det är så det fungerar. Men jag kan också gilla det där, när man förlorar är det bara att vinna nästa match för att komma tillbaka på banan igen. 

127 - Kim Källström, del 2

Avsnitt 127 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Källström och det är del två av intervjun, del ett finns via denna länk.

I den andra delen av poddintervjun talar Kim Källström om sin landslagskarriär, om relationerna med förbundskaptenerna, om hur han hanterade petningar, om kritiken mot Hamrén och berättar om vad han anser är det största han åstadkom i landslaget. Dessutom om mästerskapen, känslorna efter stora segrar, vad han kommer att sakna mest när han slutat i Blågult och att han gillar den kollektiva känslan som kommer från landslaget i dag. Naturligtvis talar han om relationen med Zlatan Ibrahimovic, om superstjärnans givna makt i landslaget, om hur konflikterna hanterades och hur det var med Zlatans sågning om att Kim hade spelat för mycket vänsterback. Givetvis talar Kim Källström om sin nya karriär som tv-expert i Kanal 5, om att allt beröm överraskat honom, om att det inte är svårt att bedöma gamla lagkompisar och att det kanske är ett lagom uppdrag när han slutar spela fotboll helt.

Publicerad 2016-12-07 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons