Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Källström om att spela med Isaksson: ”Får inte bli förblindad av det"

Andreas Isaksson vände hem till Djurgården. Kim Källström säger att det vore kul att spela ihop med bästa polaren igen, men tonar ner Dif-fansens hopp:
- Det kan inte vara anledningen till att spela för Djurgården, säger Källström i podcasten Lundh.

Kim Källström flyttade till Schweiz och Grasshoppers för ett knappt år sedan. Även om den förre landslagsmittfältaren har kontrakt där till sommaren 2018 är det många Djurgården-fans som drömmer om en återkomst i den blårandiga tröjan som han lämnade.

Skälet stavas Andreas Isaksson som är mittfältarens goda vän och de spelade ihop i Djurgården 2002-03 samt i Rennes 2004-06 plus alla år i landslaget. 

I podcasten Lundh så är Kim Källström öppen med att det lockar att spela med Isaksson men att det inte räcker:

- Jo, det gör det väl. Men samtidigt känner jag att man inte får bli förblindad av det heller. Det kan inte vara anledningen till att spela för Djurgården, bara för att man ska vilja spela med ”Isak” igen. Det vore i sådana fall en positiv grej, men det är inte på det som man ska basera ett sådant beslut. Det blir en lite nostalgisk känsla i det också, säger han i podcasten Lundh.

I efterspelet av Fotbollsgalan såg jag dig i samspråk med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Vad talar för att du vänder hem till allsvenskan?
- Jag vet inte. Andreas Isaksson skrev ju på för Djurgården, och där tänkte man någonstans ”jaha, det var en möjlighet”. Det hade man inte tänkt på innan. Det vore kul att spela ihop igen. Det var egentligen så det började. Men jag skulle väl säga att det för tillfället inte är aktuellt.

Finns Häcken med där, som du ju slog igenom i, eller är det Djurgården i sådana fall?
- Jag vet inte. Just nu känner jag att jag har kontrakt i ett och ett halvt år till i Schweiz och känner mig rätt bekväm i det, så får vi se sedan. Jag lägger inte för mycket vikt med det för tillfället, utan försöker fokusera på det jag håller på med så får vi se var det hamnar.

Men Bosse Andersson var där och fiskade?
- Bosse är alltid där och fiskar lite. Nej, men vi snackade lite, vi känner varandra sen gammalt. Men jag träffade många andra trevliga klubbdirektörer på galan också.

Några andra som var sugna, eller?
- Nej, ingen var sugen (skratt).

När du lämnade Djurgården var det ändå inte riktigt hundra har du sagt någon gång, hur är relationen i dag?
- Bättre. Tiden läker väl alla sår.

Vad var det som hände?
- Det var lite det klassiska, de ville ha mer pengar och klubbarna ville inte betala, men jag ville lämna och tyckte att det var dags. Den typen av klassiskt problem, den ena vill ha mer pengar än vad de andra vill bjuda. Jag som spelare hamnade så klart i mitten och kände att det var läge. Men samtidigt blev det jättebra också. Hade det inte funkat hade man kanske haft en liten tagg kvar i sig, men det känns som att den har försvunnit.

Vad är din bild av Allsvenskan?
- Bättre kvalité än vad man tror. Svårspelat. Tuffa matcher. Jag pratade en hel del med en islänning, Runar Már Sigurjonsson, som spelade i Sundsvall i ett par år och sedan kom ner till Grasshoppers. Det är svårt, det finns inga ytor och folk är bra på att försvara sig. Så det är en svår liga. Nu har Malmö vunnit några gånger här på slutet, men annars hade det varit olika klubbar som har vunnit hela tiden. Så det är en tuff liga att spela i.

FAKTA

126 - Kim Källström

Avsnitt 126 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Källström och intervjun var så lång att den blir två delar. Del två finns via denna länk.

I den första delen av podden talar Kim Källström om sin klubbkarriär som nu pågår i Schweiz och mittfältaren säger att han aldrig funderade på att sluta helt, att fotbollen fortfarande är rolig, att resorna är rimligare i Grasshoppers, att han och familjen var trötta på att flytta runt och att marknaden styr vilka val man har. Dessutom talar Källström om suget på att spela i Sverige, betydelsen av Andreas Isaksssons skifte till Djurgården, att Dif:s Bosse Andersson inte var den enda sportchefen han pratade med på Fotbollsgalan, att relationen med Djurgården är läkt men att han har respekt för att det är svårt att spela i Allsvenskan.

Dessutom om livet i Ryssland med tränarskifte och en klubb som plötsligt vill bli av med dig, chockflytten till Arsenal, reaktionerna på sommarpratet om tiden i London-klubben, varför han stannade i Frankrike så länge och hur det är att vara en del av en business. Källström pratar även om de svåra valen man ställs inför som ung spelare, vad som krävs för att ta sig hela vägen, om de kraftiga reaktionerna på hans uttalanden om flyktingkrisen och att han engagerar sig i olika saker utanför planen för att han vill.

Publicerad 2016-11-28 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER