Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Källström om efterlängtade titeln i Arsenal: ”Supportrarna var totalt euforiska”

Kim Källström var med och vann FA-cupen med Arsenal 2014, och var inblandad i straffdramat när finalplatsen säkrades. Titeln bröt en lång torka för London-laget.
- Det var en väldigt speciell titel för klubben, säger Källström i podden Lundh.

När Kim Källström värvades på lån till Arsenal i januari 2014 slog det ner som en mindre bomb i Sverige. Den dåvarande Spartak Moskva-mittfältaren kom dock skadad och värvningen blev ifrågasatt av supportrar. Källström skulle dock få sätta ett avtryck i klubben. När FA-cupens semifinal mot Wigan skulle avgöras på straffar fick svensken förtroende, och förvaltade det. Arsenal gick vidare till final, där det blev seger och London-klubben kunde ta sin första titel sedan just FA-cupen 2004/2005.

- Det är en så väldigt liten del av ens karriär, men ändå en viktig. Det är en så himla, himla liten del av Arsenals historia, men på den senaste tiden så pass viktig. Arsenal hade inte vunnit en titel på länge. Jag blev lite chockad när jag snackade med några i omklädningsrummet som aldrig vunnit en titel. Nu har det kommit några efteråt, men det var en väldigt speciell titel för klubben, säger Kim Källström i podcasten Lundh.

- Man kände att supportrarna var totalt euforiska. Vi åkte runt med en öppen dubbeldäckare, och jag kunde ju ta ett steg tillbaka. Jag var delaktig men ändå inte på något sätt, så det var rätt intressant att stå där och se hur glada alla var. Jag var också superglad, men hade inte slitit i många år för det. Det var en väldigt härlig upplevelse när man kunde se det på ett helt annat sätt. Det var häftigt, säger han.

Kim Källströms sommarprat, där han bland annat pratade om straffen i FA-Cup-semifinalen översattes från svenska till engelska och fick hyllningar i England.

- Man blir glad när någon säger att det var bra. Jag ville ju måla upp historien om den där straffen som var väldigt speciell, jag tror jag hade spelat 23 minuter eller något för Arsenal då, det var semifinal, Wembley, FA-cupen, som ändå är en tung trofé i England. Jag fick frågan ”slår du straffar”, svarade ”ja”, ”då tar du den”. Jag han knappt reagera på det. Det var en väldigt liten del av ens karriär, som ändå har betytt väldigt mycket.

Lite extra skönt för dig också i och med att du var skadad när du kom och det blev ett löjets skimmer över värvningen.
- Ja, det är klart att det var lite av en minirevansch-känsla. Det är klart att det blir positivt för alla. Folk kanske förväntar sig en annan värvning just då, men det blev jag.

FAKTA

126 - Kim Källström

Avsnitt 126 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Källström och intervjun var så lång att den blir två delar. Del två finns via denna länk.

I den första delen av podden talar Kim Källström om sin klubbkarriär som nu pågår i Schweiz och mittfältaren säger att han aldrig funderade på att sluta helt, att fotbollen fortfarande är rolig, att resorna är rimligare i Grasshoppers, att han och familjen var trötta på att flytta runt och att marknaden styr vilka val man har. Dessutom talar Källström om suget på att spela i Sverige, betydelsen av Andreas Isaksssons skifte till Djurgården, att Dif:s Bosse Andersson inte var den enda sportchefen han pratade med på Fotbollsgalan, att relationen med Djurgården är läkt men att han har respekt för att det är svårt att spela i Allsvenskan.

Dessutom om livet i Ryssland med tränarskifte och en klubb som plötsligt vill bli av med dig, chockflytten till Arsenal, reaktionerna på sommarpratet om tiden i London-klubben, varför han stannade i Frankrike så länge och hur det är att vara en del av en business. Källström pratar även om de svåra valen man ställs inför som ung spelare, vad som krävs för att ta sig hela vägen, om de kraftiga reaktionerna på hans uttalanden om flyktingkrisen och att han engagerar sig i olika saker utanför planen för att han vill.

Publicerad 2016-12-01 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER