Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Källström om Zlatans vänsterbackshån: "Nu kan vi skämta om det"

"Han har spelat för mycket vänsterback, det är vad han har gjort".
Kängan som Zlatan Ibrahimovic delade ut till Kim Källström efter VM-kvalmatchen mot Malta fick stor uppmärksamhet.
- Nu är det en rolig story, säger Källström i podden Lundh.

Det var en ganska odramatisk 4-0-seger när Sverige malde ner Malta i VM-kvalet i juni 2009. Men det efterföljande tjafset mellan Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström fick stor uppmärksamhet. Under matchen hamnade duon i ordväxling flera gånger, bland annat efter att Källström slagit bollen bakom Ibrahimovic i ett farligt läge.

När Zlatan efter matchen fick höra att Källström bekräftat att det förekom hårda ord surnade stjärnan till.

- Sa han i det media? Okej. Han ska spela enkelt, det är vad han ska göra, sa Zlatan och lade till:

- Han har spelat för mycket vänsterback, det är vad det är.

Efter kommentarerna i mixed zone var det spänd stämning mellan landslagsstjärnorna.

- Det är lite så i stridens hetta, sedan lägger det sig och kommer en ny match, säger Källström när han minns tillbaka på händelsen i podcasten Lundh.

Kim Källström menar att han och Zlatan snabbt kunde lägga händelsen bakom sig, och komma vidare med en stärkt relation.

- 2009 var länge sedan, jag kommer inte ihåg exakt. Vi snackade väl om det lite, och nu är det ju en rolig story. Nu kan vi skämta om det. Men samtidigt kan det gnisslas lite även om man jobbar fram en relation under lång tid. Man får komma över det, och då stärker det relationen, som i vilken relation som helst. Direkt efter match är det mycket känslor. Just då kände man kanske att det där inte var hundra…

Källström menar att konflikter som den mellan honom och Ibrahimovic kan vara nyttiga.

- Det får inte bli för platt där alla bara är polare. Det kan behövas de här små konflikterna för att krydda upp stämningen lite, säger han.

127 - Kim Källström, del 2

Avsnitt 127 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Källström och det är del två av intervjun, del ett finns via denna länk.

I den andra delen av poddintervjun talar Kim Källström om sin landslagskarriär, om relationerna med förbundskaptenerna, om hur han hanterade petningar, om kritiken mot Hamrén och berättar om vad han anser är det största han åstadkom i landslaget. Dessutom om mästerskapen, känslorna efter stora segrar, vad han kommer att sakna mest när han slutat i Blågult och att han gillar den kollektiva känslan som kommer från landslaget i dag. Naturligtvis talar han om relationen med Zlatan Ibrahimovic, om superstjärnans givna makt i landslaget, om hur konflikterna hanterades och hur det var med Zlatans sågning om att Kim hade spelat för mycket vänsterback. Givetvis talar Kim Källström om sin nya karriär som tv-expert i Kanal 5, om att allt beröm överraskat honom, om att det inte är svårt att bedöma gamla lagkompisar och att det kanske är ett lagom uppdrag när han slutar spela fotboll helt.

Publicerad 2016-12-06 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons