Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kamara: ”Häcken har truppen för att vinna SM-guld”

Häcken har närmast sig den allsvenska toppen de senaste åren.
Nu tror anfallaren Alhassan Kamara att laget kan vinna SM-guld.
- Jag tror att vi har den trupp som behövs om vi får undvika för mycket skador och avstängningar, säger "Crespo" i podcasten Lundh.

Alhassan Kamara gjorde succé med Örebro i allsvenskan 2014. Efter en skadedrabbad tid lämnade anfallaren klubben 2016. "Crespo" hade då flera erbjudanden att ta ställning till, i såväl allsvenskan som utomlands. Men till slut landade valet på BK Häcken.

- Det fanns många klubbar; Malmö, Göteborg och utomlands. Men jag valde Häcken mycket på grund av att jag såg att jag skulle få bra utveckling där, att de skulle ha bra tålamod med mig. Framför allt har de väldigt bra offensivt spel, säger Kamara i podcasten Lundh.

Under de senaste åren har Häcken växt fram som en utmanare i den allsvenska toppen, delvis tack vare en mycket stark ekonomi. Förra året vann laget svenska cupen, men i allsvenskan blev det en bara en tiondeplats. I år tror Alhassan Kamara att laget har det som krävs för att vara med i den absoluta toppstriden.

ANNONS

- Vi försöker bara att ta det match för match, men för oss är det väldigt viktigt att göra något nytt för klubben. Det vore skönt att utmana om SM-guldet, och jag tror att vi har den trupp som behövs om vi får undvika för mycket skador och avstängningar. Vi har en trupp för att vinna SM-guld, säger "Crespo".

Du har spelat i både AIK och Örebro, hur tycker du att Häcken står sig när det kommer till träningsanläggningar och förutsättningar?
- Väldigt, väldigt bra. Häcken är ett lag i allsvenskan där det inte bara handlar om fotboll eller business, de tar hand om spelarna och vet att de har många utländska spelare som de måste lägga extra kraft på för att ta hand om, att ge dem allt för att komma in i laget och att de ska trivas bra utanför fotbollen. Häcken är ett lag som gör väldigt många viktiga saker för att ta hand om spelarna utanför fotbollen.

ANNONS

Är det skillnad gentemot AIK och Örebro där du har varit tidigare?
- Ja, det är väldigt stor skillnad mot de klubbar där jag har varit tidigare.

Vad är skillnaden då? Att de fixar mer till dig?
- Ja, de fixar nästan allt. De lägger extra kraft på att hjälpa spelarna, fråga om allt är bra och om allt funkar bra. De har många som jobbar här som kan hjälpa till hemma om något exempelvis går sönder. När jag kom till Häcken fick jag nyckeln till min nya lägenhet första dagen. Allt fungerade direkt. De var väldigt organiserade. 

Fakta

149 - Alhassan "Crespo" Kamara

Avsnitt 149 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Alhassan Crespo Kamara. Häcken-anfallaren berättar om uppväxten i krigets Sierra Leone, om drivkraften och tron som tog honom därifrån till allsvenskan, om hur han vill använda fotbollen för att hjälpa andra, om trycket att försörja sin familj, om när han skeppade en Porsche till sin pappa och varför han ville skildra sitt liv i en bok. Dessutom talar han om chocken när han kom till Boden, om varför han inte lyckades i AIK, om att svenska klubbar måste bli bättre på att ta hand om spelare från andra kulturer, om betydelsen av ÖSK-tränaren Alexander Axén och besvikelsen när Örebro inte ville sälja honom till spanska Malaga. Kamara talar även om drömmen om att vinna något med Häcken, om varför han var tvungen att lämna Örebro, om vart han siktar på att gå härnäst och hur svårt det är att spela för ett landslag där förbundet är mer intresserat av att tjäna egna pengar.   

Publicerad 2017-05-10 kl 06:10

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto