Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Kamara om märkliga landslagsturerna: ”Förbundet vill ibland att vi ska förlora”

Enligt Alhassan Kamara är landslagsfotbollen med Sierra Leone inte alltid ett så hederligt uppdrag.
Ibland kan förbundet tvinga spelarna att förlora, för att kunna behålla segerbonusen själva.
- De tänker inte på fotbollen. De vill leva ett fett liv, men bryr sig inte om oss, berättar han i podcasten Lundh.

Häcken-anfallaren Alhassan Kamara är landslagsman för Sierra Leone. Han tror chanserna finns att kunna kvalificiera sig för ett mästerskap, men då måste förbundet börja ta landslaget på allvar.

- Vi kommer spela mot Kenya i kvalet till mästerskapet. Vi är i samma grupp som dem, Ghana och Etiopien. Vi har väldigt bra spelare, men vi behöver bara bli redo. De måste ta hand om spelare som proffs, inte som amatörer, säger "Crespo" i veckans podcast med Olof Lundh.

När man läser om Lars-Olof Mattsson som var tränare för Sierra Leones landslag så slås man av att det är rätt rörigt, det är bråk om pengar och politik och liknande. Tror du att de någonsin får ordning på landslaget?
- Jag tyckte synd om honom när han åkte dit. Han försökte göra det bästa han kunde, och jag vet att han gjorde det väldigt bra, men nu när han är borta och den engelska förbundskaptenen också är borta är det inte lätt. De tar bara spelarna som spelar i deras lag, och de som spelar i inhemska ligan. Det är inte vad vi behöver nu.

Men du vill spela i landslaget?
- Ja, det är mitt land så jag vill gärna spela i landslaget.

Vad tror du om möjligheterna att faktiskt ta sig till de afrikanska mästerskapen?
- Det finns alltid en möjlighet. Vi vill, om de är redo också, att lägga kraft på det.

Det känns som att det ofta blir bråk om allt från resor till bonusar. Beror det på att förbundet tar de pengar som finns till sig själva, eller?
- Om vi spelar mot Elfenbenskusten till exempel och vi förlorar kan de ta våra bonusar till sig själva. Därför vill de ibland att vi förlorar matcherna så att de kan behålla segerbonusarna. Det är väldigt konstigt hur de tänker, de tänker inte på fotbollen. De vill leva ett fett liv, men bryr sig inte om oss. De kan boka en resa som tar 24 timmar i Sierra Leone som egentligen bara tar sex timmar. Så de bryr sig inte om oss. Därför måste jag också vara försiktig när jag åker dit.

Filmen ”They call me saviour” kom ju ut, men känner du att det finns ytterligare ett slut i den filmen, när du verkligen skriver på för en storklubb?
- Det beror på hur filmgrabbarna tänker. Men de vill att jag tar nästa steg innan filmen kommer ut.

Den finns inte ute alltså?
- Nej, det är bara trailern som är ute. De har en väldigt stor tro på att den ska komma ut snart när jag tar mitt nästa steg.

Så när du tar nästa steg är de där och filmar slutet?
- Ja, då tar den slut.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

 

FAKTA

149 - Alhassan "Crespo" Kamara

Avsnitt 149 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Alhassan Crespo Kamara. Häcken-anfallaren berättar om uppväxten i krigets Sierra Leone, om drivkraften och tron som tog honom därifrån till allsvenskan, om hur han vill använda fotbollen för att hjälpa andra, om trycket att försörja sin familj, om när han skeppade en Porsche till sin pappa och varför han ville skildra sitt liv i en bok. Dessutom talar han om chocken när han kom till Boden, om varför han inte lyckades i AIK, om att svenska klubbar måste bli bättre på att ta hand om spelare från andra kulturer, om betydelsen av ÖSK-tränaren Alexander Axén och besvikelsen när Örebro inte ville sälja honom till spanska Malaga. Kamara talar även om drömmen om att vinna något med Häcken, om varför han var tvungen att lämna Örebro, om vart han siktar på att gå härnäst och hur svårt det är att spela för ett landslag där förbundet är mer intresserat av att tjäna egna pengar.   

Publicerad 2017-05-13 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons