Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Kindberg inte rädd för ÖFK-kopior: ”Går inte köra copy paste”

Östersunds FK:s framgångar är stora. Kommer andra svenska klubbar försöka ta efter klubben nu?
- Det går inte att kopiera oss, säger ordföranden Daniel Kindberg i podcasten Lundh.

Den här veckan gästas Fotbollskanalens podcast Lundh av Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg. I avsnittet lyfter Olof Lundh frågan om Kindberg känner någon oro för att andra svenska klubbar ska kopiera ÖFK när det gäller scouting, hur de jobbar med sina spelare och så vidare.

- Fotboll och fotbollsvärlden, strukturer och organisationer, blir mer komplext än vad man tror. Det går inte att köra copy paste på ledarskap. Jag tror inte det, säger Kindberg.

Enligt ÖFK-basen öppnar klubben gärna upp för besök från andra klubbar, för att visa upp sin verksamhet.

- Alla får komma till oss och titta på hur vi jobbar, hur vi är och beter oss. Men det går inte att kopiera. Man kan ta idéer, men man måste tro på dem, det måste komma inifrån. Det är saker du måste skapa i en miljö. Man måste skapa en vinnarinstinkt, en miljö där alla får tillåtelse att vara modiga, initiativrika och kreativa. Man kan inte prata om det, man måste skapa miljön där den är, säger Kindberg och fortsätter: 

- Bara då kan man komma åt de viktiga faktorerna som måste utvecklas. Som mod, beslutsfattning på plan, beslutsfattning i styrelsen och på kansliet. Det är saker du måste ha en träningsmetod för. Vi har fått till det hyggligt, men vi är bara i början på vår resa. Vi har mycket att lära och jobba på.

FAKTA

168 - Daniel Kindberg

Avsnitt 168 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Daniel Kindberg. Östersunds ordförande har på sju år tagit ÖFK från division 2 till Europa Leagues gruppspel och målet är att vinna turneringen. I podden berättar ÖFK-basen om alla stolar han sitter på, om att han förstår frågorna som följer men inte ser några problem med det, om den kommunala sponsringen, om att journalister ställer fel frågor, om den effektiva styrelsen med bara tre ledamöter, om synen på 51-procentsregeln, om investeringarna i klubben och att man var nära att sälja 49 procent till en indisk investerare i somras.

Dessutom talar Kindberg om Graham Potters betydelse, om varför han är övertygad om att engelsmannen stannar, om vilken spelare han tror ÖFK säljer i vinter, om hur man fyndar nyförvärv och om att det är fel att påstå att ÖFK betalar höga löner och att man aldrig betalat en enda svart krona under hans tid i klubben. Kindberg berättar även om hur han blivit mottagen i svensk fotboll, om hur alla med makt ser likadana ut, om att han inte är rädd för att andra klubbar ska kopiera ÖFK och vad han såg för brister i svensk fotboll som klubben utnyttjat under sin snabba klättring.

Publicerad 2017-10-27 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons