POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Kjartansson om de många klubbytena: "Många klubbar känner intresse när du gör mål"

Vidar Örn Kjartansson har aldrig riktigt stannat i en klubb över tid.
Islänningen har sina aningar om varför det blivit så.
- Många klubbar känner intresse när du gör mål, säger han i Lundhs podcast.

Under sin spelarkarriär har Vidar Örn Kjartansson spelat i nio olika klubbar. 29-åringen menar att det finns en ganska enkel förklaring till de många klubbyten. Det handlar om mål - vid rätt läge.

- Om du inte gör mål som anfallare och ditt lag inte vinner, då händer inget, men när du börjar göra mål vinner ditt lag varje match och ni slåss i toppen. Många klubbar känner intresse då, speciellt när det är kort tid kvar på ett transferfönster. Klubbar letar alltid efter anfallare. Då måste du slå på ljudet på telefonen och svara och se vad de säger till dig, vad agenten säger och så, säger han i Lundhs podcast.

Hur många gånger har du blivit besviken när agenten ringer, du får upp hoppet men där det inte blir något?
- Han är en smart kille. Det måste verkligen vara på gång för att han ska ringa. Annars ringer han inte, om det är en klubb som pratar om mig eller något. Han ringer bara när det finns något konkret. Några gånger har det varit stora klubbar där han sagt att jag varit en av två. Då hoppas jag, jag flyttar nästan i mitt huvud.

Hur hanterar du att det inte blir något?
- Då känns det som att telefonen inte ringer längre. Det händer. Jag blir besviken. Han vet det, han är erfaren, så han ringer inte varje gång det är något. Han berättar exempelvis om jag är en av två någonstans och något kan hända. Han håller mitt hopp på en rimlig nivå. Jag tänker inte alltför mycket på det.

FAKTA

Här hittar du podden med Vidar Örn Kjartansson

FAKTA

230 - Vidar Örn Kjartansson

Avsnitt 230 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Vidar Örn Kjartansson. Anfallaren talar om hur han trivs med Hammarbys spel, om att vilja stanna säsongen ut, om möjligheten att slåss om SM-guld, om spelarnas krismöte efter förlusten mot Malmö FF och om att hantera pressen med publiktrycket.

Kjartansson berättar om besvikelserna att missa både EM 2016 och VM 2018, om relationen med Lars Lagerbäck, om varför han pensionerade sig i landslaget, om hur Erik Hamrén övertalade honom att göra comeback och drömmen om att spela EM 2020.

Vidar Örn Kjartansson talar även om tiden i Malmö FF, om hur imponerad han är av Markus Rosenberg, om svårigheten att byta klubb i rätt läge, om felsteget att gå till Kina, om hans känsla för att göra mål och hoppet om att få spela i England eller Tyskland.

Publicerad 2019-05-18 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå