POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Kjartansson tror inte på Hammarby-fortsättning: "De köper inte spelare för sådana summor"

Vidar Örn Kjartansson trivs i Hammarby - och hade gärna stannat.
Men islänningen tror det blir svårt med en prislapp på 30 miljoner kronor.
- Det händer inte i svensk fotboll. De säljer spelare för sådana summor utomlands, men de köper inte spelare för sådana summor, säger han i podcasten Lundh.

Inför allsvenska premiären lånade Hammarby in Vidar Örn Kjartansson. Den isländske landslagsanfallaren är i Sverige på lån från Rostov där han har ett långt kontrakt.

Även om Kjartansson gillar tillvaron så tror han det blir svårt att spela säsongen ut.

- Det är svårt att säga. Jag njuter av livet och fotbollen i Hammarby, men som jag sade, vi måste fråga ryssarna. Jag vet inte vad de tänker. I sommar kommer de förmodligen kontakta mig om nästa steg. Jag skulle verkligen vilja avsluta säsongen här. Men kommer de tillåta det? Jag är inte säker på det, säger Vidar Örn Kjartansson till podcasten Lundh.

Det är inte så troligt att Hammarby kommer betala tre miljoner euro för att få behålla dig, eller?
- Det är ett långskott. Det händer inte i svensk fotboll. De säljer spelare för sådana summor utomlands, men de köper inte spelare för sådana summor. Det vore för mycket press på alla om det skulle hända.

Hur är det att vara på lån? Det måste vara speciellt att veta att du bara ska vara här till juli?
- Ja, det är en konstig känsla. Det är första gången jag går på lån. Man måste fokusera, ta en dag i taget och försöka göra det bra på planen. Man vet aldrig vad som händer i juli. I Ryssland sade de att de ville att jag skulle spela 90 minuter och göra mål för att hålla mitt värde uppe, för de köpte mig för en hel del pengar.

Hur mycket?
- Jag tror att det var så mycket som tre-komma-någonting…

Tre miljoner euro?
- Ja, någonstans där. Det är deras största värvning, tror jag, de brukar inte köpa spelare för så mycket. De ville att jag skulle spela varje match och hålla mitt värde uppe, och att jag skulle stanna till 15 juli.

Så på ett sätt är du bara tänkt för transferfönstret i sommar?
- Det är så de ser på det. De vill hålla värdet uppe, att det inte ska droppa för att jag sitter på bänken där. Om jag tittar längre på det är det svårt, jag vet inte vad som händer i framtiden och var jag spelar i augusti, men man får inte börja tänka för mycket. Jag försöker bara så mycket jag kan att fokusera på nästa match och göra mitt bästa här fram till 15 juli. Då får vi se vad som händer. Något kan hända till dess, men man vet aldrig.

Du är välbetald, så på ett sätt klarar du dig, men hur känner du över att du köps och säljs och ska behålla ett värde?
- Spelare är som en investering i dag. Det är svårt. Om jag hade vetat att jag skulle avsluta säsongen här när jag kom så skulle jag inte känna någon press, men nu känner jag att jag har ett kort fönster att spela bra. Det är en annorlunda känsla. Men för att få ut det bästa av det här är det bästa för mig att spela bra fram till 15 juli, sedan får vi se. Jag måste sluta tänka på var min framtid ska vara efter det här.

Om du får drömma, vart går du i juli?
- Jag har alltid velat spela i länder som England och Tyskland. Jag har varit nära ett par gånger. Men oavsett om det blir här eller någon annanstans så vill jag spela i en bra klubb där folk tror på mig, och på en bra plats för min familj. Fotbollsmässigt skulle jag älska att spela i Tyskland. 

Vad har hindrat dig från att gå till sådana klubbar?
- Där jag har spelat de senaste åren… Hade jag varit billigare hade det varit mycket enklare. Men när du spelar i Israel eller i Sverige och en klubb i England eller Tyskland vill köpa dig, då du har ett värde på fyra-fem miljoner euro eller mer, då går de på en billigare spelare. Jag tror att klubbarna tänker så, och att de alltid har ett par alternativ. Prislappen är något som kan ha hindrat det förut.

FAKTA

Här hittar du podden med Vidar Örn Kjartansson

FAKTA

230 - Vidar Örn Kjartansson

Avsnitt 230 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Vidar Örn Kjartansson. Anfallaren talar om hur han trivs med Hammarbys spel, om att vilja stanna säsongen ut, om möjligheten att slåss om SM-guld, om spelarnas krismöte efter förlusten mot Malmö FF och om att hantera pressen med publiktrycket.

Kjartansson berättar om besvikelserna att missa både EM 2016 och VM 2018, om relationen med Lars Lagerbäck, om varför han pensionerade sig i landslaget, om hur Erik Hamrén övertalade honom att göra comeback och drömmen om att spela EM 2020.

Vidar Örn Kjartansson talar även om tiden i Malmö FF, om hur imponerad han är av Markus Rosenberg, om svårigheten att byta klubb i rätt läge, om felsteget att gå till Kina, om hans känsla för att göra mål och hoppet om att få spela i England eller Tyskland.

Publicerad 2019-05-13 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå