POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Klart mest lyssnade avsnittet - nu gästar Svensson även Lundhs livepodd: "Han vet hur han ska nysta upp mig"

Foto: Bildbyrån.

Anders Svensson ifragåsatte under 2014 Erik Hamrén i "Lundh".
Det är ännu det mest lyssnade avsnittet i poddens historia. 
Nu gästar även den förre landslagsstjärnan livepodden i Göteborg.
- Jag är känd för att vara ganska frispråkig, säger Svensson. 

Efter 250 avsnitt med spännande och fördjupande samtal ger sig podcasten Lundh ut på en försäsongsturné i Sverige i mars. Göteborg, Stockholm, Uppsala, Norrköping och Malmö är några av destinationerna för Sveriges nyfiknaste fotbollspodd (du hittar biljetter till podden här).

Sedan tidigare står det klart att åtta gäster är klara i form av Henrik Rydström, Claes Cronqvist, Jonas Olsson, Roland Andersson, Petter Wastå, Pelle Blohm, Pontus Farnerud och Janne Hellström.

Nu är ytterligare en gäst klar för podden - Anders Svensson, som har flest A-landskamper på meritlistan i svensk herrlandslagshistoria. Svensson berättar att han ser fram emot att få gästa podden den 8 mars i år på Stora Teatern i Göteborg. 

- Jag har inga direkta känslor för det på det sättet mer än att det ska bli intressanta samtalsämnen och intressanta diskussioner, säger han. 

Svensson hoppas bland annat på att få berätta mer om fotbollscentret - Toca Center - i Kungsbacka som han är med och ligger driver, men tror även på samtal om Elfsborg. 

- Jag vill gärna prata en del om mitt fotbollscenter som jag jobbar med. Det är ett koncept från USA som vi bygger upp i Sverige. Det är det första centret i Europa, så det hoppas jag få berätta om, men annars är jag också rätt öppen för diskussion inom fotbollen. 

Svensson har tidigare, vid två tillfällen, gästat podcasten "Lundh", där det första avsnittet från maj 2014 är det klart mest lyssnade i podcastens historia. Svensson pratade då bland annat öppet om tiden under Erik Hamrén i svenska landslaget och ifrågasatte bland annat den tidigare förbundskaptenens ledarskap. 

Svensson minns uppståndelsen som följde efteråt. 

- Det blev lite rubriker. Jag är känd för att vara ganska frispråkig på gott och ont. Jag tror att folk överlag uppskattar att man säger vad man tycker. Sedan kanske man hade kunnat hålla igen med vissa saker. Det blev lite väl mycket ståhej, men så är det. 

Tror du på liknande rubriker efter den här livepodden?
- Nej, inte riktigt, säger han och skrattar.

- Jag säger ju vad jag tycker. Sedan är det vissa ämnen som är svårare att beröra, då det kan vridas och vändas på det i media. Det har man blivit varse om genom åren. Jag tycker om att säga vad jag tycker, men sedan finns det en del journalister som utnyttjar det. Då håller man kanske igen, men jag gör inte det. Det är bara att vissa ämnen kanske är svårare att prata öppet om, samtidigt som de ämnena oftast är de mest intressanta. Det är lite tråkigt, man hade inte haft problem med om man ser på det på det sättet som det sägs på och inte tar grejer ur sitt sammanhang. Då blir man lite besviken. Jag och Olof har stött på varandra många gånger och han vet nog hur han ska nysta upp mig. 

Svensson har under senaste åren bland annat arbetat som tv-expert för Discovery, men kommer inte att fortsätta med det under 2020. Han jobbar fortsatt med fotbollscentret Toca Center i Kungsbacka, men är även öppen för andra uppdrag inom fotbollen. 

- Jag är öppen för lite olika saker. Jag har lite erbjudanden inom olika genrer att fundera på. Jag hade utifrån diskussionen räknat med att jobba med allsvenskan (för Discovery), men nu blev det inte så. Då får man titta lite mer noggrant på de erbjudandena som kommit in under hösten. Vi hoppas på att starta ett center i Stockholm i höst, men jag har även mer tid över och vill göra någonting. Jag är social och vill träffa folk. 

Vill du jobba i någon klubb?
- Det är inte omöjligt. Tränare är nog tveksamt, då det är lite för låst egentligen, men vi får se. Just nu bollar jag lite erbjudanden mot varandra, men det är stor chans att det blir något inom fotbollen. Jag tycker att det är väldigt roligt och kan relatera till det. 

Biljetter till "Lundh Live" hittar du här!

FAKTA

Hit kommer "Lundh" i vår

8 mars: Stora Teatern, Göteborg – Pontus Farnerud, Anders Svensson
9 mars: Katalin, Uppsala – Henrik Rydström
11 mars: Stadsteatern, Lund – Roland Andersson, Ivo Pekalski
12 mars: Arbis bar & salonger, Norrköping – Janne Hellström
13 mars: Scalateatern, Stockholm – Jonas Olsson
14 mars: Frimis salonger, Örebro – Pelle Blohm, Nordin Gerzic
19 mars: Landskrona teater, Landskrona – Claes Cronqvist
20 mars: Kalmar teater, Kalmar – Petter Wastå
21 mars: Malmö live, Malmö

Ovan är klara gäster, mer kommer. Vid varje ställe blir det 2x45 minuter, det vill säga två gäster som intervjuas 45 minuter var.

Publicerad 2020-01-07 kl 19:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå