Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST
42v

Kontraktslös Blackstenius om alla anbud: ”Svårt beslut"

Stina Blackstenius har ett starkt år bakom sig och kontraktet går ut  – och nu köar Europas toppklubbar.
- Det känns som att det finns många bra möjligheter att bli en bra fotbollsspelare utomlands, säger hon i podcasten Lundh.

Linköpings anfallsstjärna Stina Blackstenius har ett mäktigt år bakom sig efter segern och målsuccén i EM med F19-landslaget förra sommaren.

Landslagsdebut, OS-silver i Rio och nu SM-guld med Linköpings FC. 

Nu funderar den 20-åriga anfallsstjärnan vilket som blir nästa steg. Det är ingen hemlighet att Europas toppklubbar vill värva svenskan och med tanke på att kontraktet går ut flyttar hon utan problem. Om hon nu vill? 

- Det är ett svårt beslut jag står inför. Det är väl så tankarna går. Det är väldigt intressant och spännande att sitta i det här läget med utgående kontrakt. Det är svårt. Antingen spelar man kvar i Linköping eller så tar man ett steg utanför, säger Stina Blackstenius i podcasten Lundh.

- Det är jättehäftigt. Jag har väl kanske inte suttit i det läget tidigare att jag har haft andra alternativ att välja på. Tidigare när jag skrev kontrakt så var det verkligen Linköping jag ville spela i. Det var det enda för mig då. Nu finns det som sagt andra alternativ och det är väldigt intressant att sitta i den här situationen samtidigt som jag tycker att det är lite jobbigt.

Hur tänker du kring en flytt? 
- Det känns som att det finns många bra möjligheter att bli en bra fotbollsspelare utomlands. Det finns fler möjligheter än i Linköping, det kanske finns en forwardstränare som man kan jobba väldigt tajt med och få extraträning på det sättet men också att man får spela mot andra typer av lag och utmana sig själv på ett annat sätt med att ta en flytt med språk med en ny miljö och sådana grejer.

Vore det aktuellt att stanna i Sverige men byta klubb?
- Jag trivs ju väldigt bra i Linköping och känner inte att det skulle vara ett alternativ att gå till en annan klubb i och med att jag känner att jag har haft en bra utveckling i Linköping och trivs väldigt bra och har min familj nära och jag mår väldigt bra när jag spelar i Linköping så just nu känns det inte som att det skulle vara det rätta för mig att gå till en annan svensk klubb.

Stina Blackstenius hoppas inom kort att ta ett beslut om framtiden:

- Jag har väl inte fått någon sån dag eller när jag ska bestämma mig, men jag känner väl själv att det skulle vara bra för mig ifall jag fick ta ett beslut. Jag tar ett beslut och sen så kör jag på det och då vill jag ju att det ska kännas bra och jag hoppas att jag kan ta det beslutet snart såklart.

Hur ser du på satsningarna som sker i stora klubbar ute i Europa, där Bayern München, Paris SG, Manchester City satsar på damlag? 
- Det känns ju jätteroligt såklart och det är en utveckling tror jag som har varit att flera spelare kan komma till dom här utländska klubbarna tror jag är väldigt bra.

Vad kan det betyda ekonomiskt för dig att flytta?
- Det finns en skillnad i det ekonomiska. Så pass mycket vet jag. Det enda jag har nu är från att jämföra med Linköping och de har även talat om att de kanske inte kan stå sig mot andra klubbar ju ekonomiskt men att de har mycket annat. 

Stina Blackstenius har lyssnat med en del av landslagskollegorna som spelar utomlands till vardags:

- Jag blir ju lite nyfiken och höra med spelare hur det är att spela utomlands, vad det finns för skillnader, vad som är bra, vad som är mindre bra. Jag blir väl lite nyfiken och undrar men det har jag gjort även när jag inte har suttit i den här situationen också.

122 - Stina Blackstenius

Avsnitt 122 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stina Blackstenius. Anfallaren har haft ett makalöst år, från EM-guldet med F19-landslaget förra sommaren via landslagsdebut, OS-silver i Rio de Janeiro och till SM-guld med Linköping. Blackstenius berättar om det svåra valet hon står inför när storklubbar jagar henne och kontraktet går ut, varför en flytt inom Sverige inte är aktuellt, om vikten av att ha agent och om vad som driver henne. Stina Blackstenius talar om att försöka ta hem U20-VM i december, om klivet upp från U-landslag till A-landslag, om Sveriges chanser att ta hem ett EM-guld nästa sommar, om hur hon känt av bråket mellan klubbarna och Pia Sundhage och vem hon tror är en bra efterträdare som förbundskapten. Dessutom om hur man tvingas välja som ung talang, om att spel i Champions League lockar och att hon hoppas att Uefa gör om Champions League till gruppspel.

Publicerad 2016-10-31 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER