Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Krafth inte förvånad att veteranerna kör vidare i Blågult efter EM-flytten: "Trodde aldrig de skulle sluta"

46v

Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Marcus Berg och Mikael Lustig skulle lagt av i landslaget efter sommaren.
Men när EM sköts upp öppnade de för att fortsätta.
- Jag hade inte förväntat mig något annat, säger Emil Krafth i podcasten Lundh.

Emil Krafth tycker, som så många andra, att det är tråkigt att EM sköts upp till 2021. Samtidigt är han, som så många andra, inte chockad över beslutet med tanke på hur coronapandemin har lamslagit världen.  

- När man ser det ur en större bild kring vad som händer i världen, att folk dör till höger och vänster, känns det som att fotbollen inte spelar så stor roll längre. Människorna i världen går långt före all fotboll i och idrott. Samtidigt är det tråkigt att EM inte kan spelas, men det är inte bara vi som drabbas, det är flera andra sporter också, säger han i podcasten Lundh.

ANNONS

Finns det något plus med att man flyttar EM ett år?
- Jag vet inte… Det skulle kanske vara skadade spelare, de som har varit skadade en längre period kan hinna komma tillbaka till 2021. Jag tänker lite på Viktor Claesson, exempelvis, som skadade sig mot Spanien. Han kanske hade varit redo för spel ändå till EM, men nu har han ett år till på sig att tillfriskna och spela lite matcher. Det är mest för skadade spelare, skulle jag säga.

Det är flera som skulle lagt av efter sommaren, nu kör de vidare – Berg, Granqvist, Lustig och Larsson. Hur ser du på det?
- Jag hade inte förväntat mig något annat. När vi fick reda på att EM inte skulle spelas i sommar tänkte jag att de inte skulle sluta, de skulle fullfölja. Jag tror att man vill fullfölja det om man har börjat det, att spela EM. Jag trodde aldrig att de skulle sluta.

Annars hade du gärna sett Lustig röra på sig, eller?
- Det vet jag inte (skratt). Jag och Lustig kommer jättebra överens, han är en jätteskön person och en bra fotbollsspelare som har gjort det bra de senaste åren. Så det skulle jag inte säga.

ANNONS

Du har varit med hela vägen och spelat ett antal viktiga matcher, som Frankrike borta i kvalet och Italien i playoff, och ett par under VM. Hur känner du att din status är under Janne Andersson?
- Det är svårt att säga. Det känns som att Micke är förstavalet för honom. Det tycker jag är helt okej, för Micke har gjort det så bra att man inte bara tar bort en sådan spelare. Jag vet att om jag bara fortsätter och får mycket speltid så kommer min tid komma också. Men absolut, det känns som att Micke är Jannes förstaval för tillfället. Det är helt rätt, för han har presterat så bra att det känns dumt att ta bort honom.

Vad känner du att du behöver utveckla för att ta klivet och bli ordinarie startman?
- Det är att få mer speltid. Får du mer speltid växer du in i det mer. Ibland tror jag att nyckelfaktorn ligger i att få speltid, då tror jag att det kommer lösa sig.

Fakta

263 - Emil Krafth

Avsnitt 263 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Emil Krafth. Newcastles högerback berättar om livet i karantän, om idéerna på hur man ska spela klart Premier League, om trycket på spelarna att sänka sina löner men även om livet i Premier League, om managern Steve Bruces fotboll, om stormen kring klubbens ägare och om att det är lite hajpat att spela för Newcastle.

Landslagsbacken talar om reaktionen på EM-flytten till 2021, om att veteraner likt Granqvist, Berg och Lustig kör på ett år till, om varför Sverige kan vara bättre om ett år och om varför sommaren 2015 var jobbig framför tv:n.

Publicerad 2020-04-15 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto