Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kultförklarad i City - Rösler om klubbens utveckling: "Det skrämmande är att det bara är början"

Allsvenskan

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler är invald i Manchester Citys "Hall of Fame".
Sedan tysken lämnade klubben har mycket hänt.
- Det är fantastisk att City-supportrarna nu får uppleva den andra sidan, säger Rösler i podden Lundh.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler har en stark koppling till Manchester City. Tysken spelade i klubben mellan 1994 och 1998 och gjorde 64 mål på 176 matcher för klubben. 2009 valdes 49-åringen in i Citys "Hall of Fame".

Rösler starka koppling till klubben visade sig inte minst när han drabbades av cancer 2003. Från sjukhuset fick Rösler lyssna till hur fansen sjöng om honom.

- Det visar vilken relation jag hade till min tidigare klubb och supportrarna. De visade mig så mycket lojalitet när jag behövde det som mest. Tveklöst hjälpte det mig att övervinna sjukdomen, säger Rösler i podcasten Lundh.

Uwe Röslers son Colin är i dag en del av Manchester Citys akademi.

ANNONS

- Jag berättar för honom att han varje dag ska ta vara på tränarexpertisen, sportforskningen, utbildningen och faciliteterna till maximum och att det han upplever nu kommer han aldrig få göra igen.

Det är svårt att ta plats i Manchester City. Finns det någon möjlighet att vi får se honom i Malmö FF?
- Jag vet inte. Men han är inte aktuell för nästa säsong, det är en sak som är säker.

Sedan Rösler lämnade Manchester City har mycket hänt med klubben. Nu är det en storklubb och ett globalt varumärke.

- Atmosfären som vi har här i Malmö var det jag fick uppleva när jag gick till Manchester City. På den tiden var det en arbetarklassklubb, en klubb för invånarna i Manchester och enligt min uppfattning, och flera därtill, är det den riktiga klubben av Manchester eftersom den andra ligger i Stretford. Det har varit både med och motgångar och jag var en del av det. Men ofrånkomligen fick klubben ett ägarskap som varit till stor del fördel, inte bara för City, utan även för regionen och östra Manchester. Ägarna kom in i klubben men spenderade inte bara pengar på övergångar och löner, utan en stor del satsade de på infrastruktur och att återskapa östra Manchester. De skapade jobb i östra Manchester, sen konstruerade de ju också givetvis ett fotbollslag som i dag är globalt. Det skrämmande är att det bara är början, säger Rösler.

ANNONS

Tycker du att någonting har gått förlorat? 
- När man varit en del av med- och motgångarna och sett hur lojala supportrarna varit, och fortfarande är, och sen sett hur man i andra sidan av stan i Stretford vann titel efter titel och då såg man hur mycket City-supportrarna led och hur mycket de genomlidit. Nu har det förändrats. Det är fantastisk att City-supportrarna nu får uppleva den andra sidan. Men samtidigt är det klart att i all framgång samtidigt som globaliseringen av klubben så är det klart att någonting gick förlorat. Men just nu är det huvudsakliga supportrarnas lycka och chansen till att bli världens bästa klubb. Det stora för mig är att se att de är så lyckliga.

Publicerad 2018-10-26 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto