POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
4v

Kulusevski om framtiden: ”Är storklubbar intresserade är det klart att man är sugen på dem”

Dejan Kulusevski är utlånad från Atalanta till Parma.
Där har det blivit succé, vilket öppnat ögonen hos Europas klubbar.
- Finns det storklubbar är det klart att man är sugen på dem, säger talangen i podcasten Lundh.

Den 19-årige svensken gör även succé i U21-landslaget och gjorde bland annat två mål i senaste EM-kvalmötet mot Island, en match som slutade 5-0.   

Kulusevski som är utlånad från Atalanta till Parma denna säsong har hittills spelat sju av åtta möjliga matcher i Serie A och noterats för ett mål i mötet med Torino. Framgångarna har gjort att klubbar ute i Europa fått upp ögonen för honom.

Du tillhör Atalanta. Är målsättningen att gå tillbaka dit nästa år?
- Det finns ingen målsättning. Målsättningen är att bli bättre än jag var i går. När lånet tar slut kommer jag att sitta och prata med min agent och klubbarna, så får vi se vad som händer, säger Kulusevski i podcasten Lundh.

När man är ung och lovande blir många klubbar intresserade, åtminstone pratas det om Juventus och Inter i tidningarna. Även Manchester City ryktas ha varit intresserade. Hur hanterar du det?
- Det spelar faktiskt ingen roll.

Lite roll måste det spela att större klubbar är sugna?
- Det skrivs mycket. Sedan är inte allt sant. Men det är klart att jag vill veta om det finns något intresse. Det är inte så att jag inte frågar min agent, det är klart att vi har samtal. Men det är ett år kvar, jag har mycket kvar att visa. När säsongen väl är slut vill jag se över alla alternativ. Finns det storklubbar är det klart att man är sugen på dem.

Det talas om att Inter hade erbjudit 85 miljoner och att Atalanta vill ha över 100. Hur är det att nämnas med sådana summor?
- Jag vet inte… Det har gått bra, jag har visat att jag är en bra fotbollsspelare. Jag är inte chockad över att lag är intresserade och att summorna går uppåt.

Men du har långt kontrakt med Atalanta, till 2023.
- Ja, jag har långt kvar med Atalanta.

Hur har du trivts i Atalanta tidigare?
- Det har varit fantastiskt. Jag har haft otroligt kul. I ungdomsakademin, i U19, hade vi en riktigt bra grupp och en fantastisk tränare, vi var bäst i Italien och hade jättekul när vi spelade. Det var ett fantastiskt år. Sedan var det lite tuffare i A-laget, jag kände att jag inte fick chansen jag förtjänade. Men det var bara att acceptera. Jag lärde mig otroligt mycket förra året.

Hur är det med konkurrensen? De känns som att de här klubbarna plockar in många unga spelare, Parma hade många på lån ett tag. Det är ett nålsöga man ska igenom för att ta sig till A-laget. Hur brottas du med det?
- Jag kollar inte på någon annan. Jag försöker bara göra så att laget ska bli så bra som möjligt. Som det var i U19 i Atalanta hjälpte vi varandra otroligt mycket. Om någon gick till A-laget var det ingen som blev arg eller så. Det var bra människor. Atalanta var väldigt bra på att ta in bra människor, inte bara bra fotbollsspelare. Det var noll problem med det.

FAKTA

241 - Dejan Kulusevski

Avsnitt 241 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Dejan Kulusevski. Anfallaren talar om succén i serie A, om valet att gå på lån till Parma, om den tuffa tiden i Atalantas A-lag, om intresset från större klubbar och vad han utvecklat i Italien.

Dessutom berättar U21-landslagets Kulusevski om drömmen om A-landslaget, om vad han tror sig kunna uträtta, om varför det blir Sverige framför Nordmakedonien och om vad fotbollsförbundet kan göra för att övertyga talanger som har mer än ett möjligt landslag.

Kulusevski talar även om vägen fram som talang och vad som krävs, om att bolla skola och fotboll, om tvivlet under första tiden som ungdomsproffs i Italien, om att vinna Primavera-mästerskapet, om kärleken till BP och att klubben fick betalt för honom och kan vänta sig mer.

Publicerad 2019-10-16 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå