Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagkamraten pajade Farneruds korsband: "Inte pratat sedan dess"

Serie A

Alexander Farnerud hade kommit tillbaka från en korsbandsskada. Då tvingade lagkamraten Omar El Kaddouris tackling honom till en ny operation.
- Jag har inte pratat med honom sedan dess, säger Farnerud i podden Lundh.

Foto: SCANPIX

Alexander Farneruds tid i Torino blev delvis förstörd av två tunga korsbandsskador. Den första skadan kom i april 2014 när svensken, efter en stark säsong, vred till knät på en träning. Farnerud kämpade sig tillbaka och stod återigen för fina insatser för Torino. Men ett drygt år efter den första skadan kom en ny smäll för mittfältaren. Efter en träning med hätsk stämning fick svensken en tuff tackling och skadehelvetet var tillbaka.

- Knät hade läkt, och allt var jättebra. Sen var det en träning där det blev lite frustrerat. Ett lag förlorade, det andra laget gick bra. Det blev lite efterslängar här och där och sen får man en smäll på knäet. Man kan inte flytta benet. Men den gången töjdes de bara ut, för det hade ändå läkt ihop så pass bra. Men då sa de att om du vill spela på professionell nivå under de resterande åren så tyckte de att jag skulle köra en ny operation, så då valde jag att göra det, säger Farnerud i podcasten Lundh.

ANNONS

Tacklingen som skadade Farnerud kom från Omar El Kaddhouri, numer i Napoli. Farnerud berättar att han var besviken på hur lagkamraten hanterade situationen och att relationen varit frostig sedan dess.

- Jag tror inte att vi har pratat sedan dess. Han sa liksom förlåt, en klapp på axeln, men inget mer. Jag kommer ihåg att jag skrek på honom och jag tror att jag skrek på tränaren också, men tränaren såg det inte som något allvarligt. De insåg väl inte i situationen vad som hade hänt, säger svensken.

Vad var det för tackling?
- Han kom in snett. Framifrån, på andra sidan. Om jag har bollen på högerfoten så kommer han ju från vänstersidan, typ som Cristiano Ronaldo och Payet I EM-finalen. Exakt samma situation. Skulle nästan säga att den var identisk. Men Ronaldo kanske hade lite starkare muskler runtomkring som skyddar hans knä.

ANNONS

Och inga andra lagkamrater reagerade heller?
- Nej. De sa väl till honom att ta det lugnt. Men större än så gjorde de det inte.

Sen har ni aldrig pratats vid?
- Nej, sen gick han tillbaka till Napoli. Jag fick ju skadan i maj, och sen fick jag opereras och åkte ifrån Torino till lite semester innan jag skulle köra rehab.

Är det vanligt att det är så i fotbollsvärlden?
- Jag kan själv känna att om jag hade gjort något sånt, att man hade tagit kontakt och bett om ursäkt ytterligare en gång. Men sen vet jag ju inte hur han tänker. Och på så sätt har jag inte pratat med honom sedan dess.

Hur känner du om du skulle träffa honom?
- Jag skulle väl ha ignorerat honom. Jag menar ilskan kan jag väl inte bära på mig alltid, det är bara att glömma och gå vidare.

118 - Alexander Farnerud

Avsnitt 118 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Alexander Farnerud. Den allsvenske hemvändaren talar om drömmen om att spela i Janne Andersson landslag, om besvikelsen över uteblivna chanser under Hamrén och Lagerbäck och att han känner att han borde varit med en period i landslaget. Farnerud pratar i podden om sina många utlandsår, om att han borde stannat i Ligue 1, om de tuffa tagen i Bundesliga där kontrakten inte bygger lag och om cirkusen i Bröndby. Dessutom om succén i Schweiz, om att nobba storlag, om politiken i den italienska fotbollen och om kapningen som gav en karriärrotande skada där lagkompisen i princip aldrig pratade med honom efter det. Dessutom om konflikten med moderklubben Landskrona Bois som utesluter en återkomst, om hur Bois nobbade Marseille, om att se upp till brorsan Pontus och om sorgen efter pappa Hans som betydde mycket för hans karriär. 

Publicerad 2016-10-04 kl 06:15

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto