POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Lagkaptenen om ÖFK:s infekterade konflikt med lokaltidningen: "Just nu är det fiskpinne-läge"

Östersunds FK pratar inte med lokaltidningen ÖP.
Och relationen dem emellan är frostig.
- Nu är det fiskpinneläge, säger kaptenen Tom Pettersson i podcasten Lundh.

I den allsvenska premiären ställdes Östersunds FK mot AIK på Friends Arena. Efter mötet kunde alla medier prata med ÖFK-spelarna. Förutom för Östersunds-Posten. ÖFK-spelarna nobbade intervjuer med lokaltidningen eftersom de reagerat starkt på den bevakning som var i samband med att SVT:s Uppdrag granskning släppt sin granskning gällande ÖFK och dess tidigare ordförande Daniel Kindberg. Bojkotten pågår ännu.

- Det är inte optimalt, så klart. Det är ingen som vill ha bojkotten, egentligen. Det är ett missförstånd att det bara skulle bero på att de granskar oss och Daniel Kindberg, det är inte därför vi inte pratar med dem. Det har varit många incidenter genom åren men framför allt det senaste med spelare, som visserligen har parkerat fel på deras parkeringsplatser som ligger precis bredvid Ica, det var en spelare som skulle hämta ut ett paket och inte hittade en parkeringsplats och ställde sig på deras plats, vilket är fel och inget man kan försvara, men att någon på ÖP ska springa ut med mobilkamera och filma honom och sätta honom i den situationen bara för att ha något och tjäna pengar på i slutändan… Det tycker inte jag är okej någonstans. Man får ändå visa lite respekt. De är journalister och ska så klart skriva kritiska grejer också, det är inte det jag har något emot, men de kan inte behandla oss hur som helst, säger ÖFK-kaptenen Tom Pettersson i Lundhs podcast.

Men att skildra någon som gör fel är väl inte att behandla er ”hur som helst”?
- Nej, men det finns olika sätt att göra det på. Om Sven Svensson hade parkerat fel hade de inte sprungit ut med mobilkamera och försökt hetsa fram något citat. Det har varit fler grejer med andra incidenter, jag tror också att det var en felparkering, där det skickades sms till media-Niclas att de skulle flytta den eller att de annars skulle skriva artiklar i ÖP. En massa smågrejer.

Har du träffat tidningen och försökt prata?
- Ja. Jag och Niclas. Först hade klubben möte med dem, sedan ville de ha en spelare med också. Då satt jag och Niclas med två representanter från tidningen och försökte prata om det här, om själva bojkotten och allt. Efter bojkotten kom, som var i första matchen mot AIK borta, när vi bestämt att vi inte hade förtroende för dem längre då, så var det någon… jag vet inte om han var koncernchef eller så på Mittmedia, som äger ÖP, som skrev en Facebook-status som var helt patetisk, om att de som vill träffa oss och prata ändå bara är poliser och advokater, i princip. Att Niclas Lidström, som är mediaansvarig, har två uppgifter: att få spelarna att prata och fylla på vattenflaskor. Det var en så usel nivå, och tydligen var det inte ens lagligt att skriva så om oss spelare, för vad har vi gjort fel i hela Östersunds-soppan? Det var både chefredaktör och medarbetare på ÖP som gick in och gillade den statusen, och efter det kände jag att vi gjorde rätt som inte pratade med dem. Varför ska vi gynna deras arbete när de verkligen inte gynnar vårt? Det ska mycket till innan jag blir förbannad och tar ställning, men jag kände att det kom till en punkt där jag var tvungen att stå upp för mig själv och framför allt min klubb. Man kan inte bete sig hur som helst bara för att de har läsare som vill läsa om oss, vilket jag förstår. Det är olyckligt, så klart. Men man kan samtidigt inte enbart lägga över det här på oss, att vi är bovarna i dramat.

Men samtidigt, att en högre direktör på Mittmedia skriver så, han representerar inte läsarna eller journalisterna som kommer ut till er?
- Nej, det gör han absolut inte. Men om chefen på ÖP går in och gillar en sådan status så blandar han in sig själv. Det var flera journalister som gjorde det.

Så nu är det helt djupfryst?
- Ja, nu är det fiskpinneläge. För tillfället.

Har ni haft någon mer kontakt?
- Nej, inte vi spelare. Det var rätt mycket där ett tag. Jag tror säkert att klubben och ÖP försöker lösa det på något sätt. ÖP, så klart. De påstår att vi kommer förlora så jävla mycket på det här. Jag påstår att de förlorar mer än vi.

FAKTA

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-09 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå