Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Larsson: ”Blåvitt är mitt lag – men jag har inte pratat med Gren”

I podcasten Lundh berättar Sebastian Larsson att IFK Göteborg är hans favoritlag.
- Blåvitt är mitt lag men jag har inte pratat med Mats Gren. Jag har inte pratat med någon från Blåvitt. säger han.

Sebastian Larsson sitter på ett utgående kontrakt med Sunderland. Att vända hem till allsvenskan hade kunnat vara ett alternativ för mittfältaren - men inte än.

- Jag kommer säga som jag alltid gjort när jag fått frågan: jag kommer inte stänga några dörrar. Jag kommer definitivt inte sitta här och säga att "jag ska aldrig spela i Sverige", eller "jag ska spela i Sverige". Det står skrivet i stjärnorna. Det jag kan säga är att det inte är något jag siktar på att göra nu eller till sommaren.

- Jag känner mig inte redo att lämna fotbollseuropa och den bästa nivån. Jag känner att jag har den hel del kvar att ge. Sedan får vi se vad som händer ett par år framåt. Det är farligt att sitta och planera framtiden också, ibland händer det saker som gör att man hamnar i vissa situationer, och då får man hantera dem då. Men jag har inte för avsikt att flytta hem i sommar, det har jag inte, säger Larsson.

AFC, som ju har flyttat till din hemstad Eskilstuna, har inte varit i kontakt med dig?
- Nej, jag har inte haft någon kontakt med dem. Det är lokalmedia som har frågat lite. Jag har sagt vad jag tycker, och jag tycker att det är fantastiskt kul för staden att få ett lag i herrallsvenskan.

- På damsidan har vi ju haft ett lag på högsta nivån, men inte på herrsidan på bra lång tid. Det är en annorlunda väg de har tagit, absolut, och från det lilla jag har följt har jag förstått att många har varit kritiska till det också, men jag tycker att Eskilstuna som stad ska ta möjligheten om de får den. Se till att göra något bra av det, välkomna dem med öppna armar och se till att det blir vårt lag.

Det sägs att Blåvitt är ditt lag och att du pratat med dem. Hur mycket har du snackat med Mats Gren?
- Ingenting alls. Blåvitt är mitt lag men jag har inte pratat med Mats Gren. Jag har inte pratat med någon från Blåvitt.

Inte AIK heller?
- Ingen från AIK heller, nej.

De kanske har pratat med din agent?
- Det är möjligt att de har, men det har han inte fört vidare till mig.

LUNDHS PODCAST

Sunderlands Sebastian Larsson är veckans gäst i podcasten Lundh. Där pratar han bland annat om relationen med Zlatan Ibrahimovic, lyssna här!

FAKTA

130 - Sebastian Larsson

Avsnitt 130 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Sebastian Larsson. Landslagsmittfältaren är tillbaka efter en operation och berättar om den ständiga kampen att hänga kvar med Sunderland, om den eviga tränarkarusellen i klubben, om känslan i att slåss för sin överlevnad och hänga kvar, om varför det blivit färre svenskar i Premier League, om Zlatans succé och om när ”den galne" Paolo Di Canio petade Larsson och hittade på att han svensken bråkat med en ledare. Larsson talar även om varför han valt bort mindre ligor, om att han helst vill stanna i England när kontraktet går ut i sommar, om de påstådda kontakterna med AFC, AIK och Blåvitt och om att dörren till Sverige inte är stängd men att det dröjer några år till innan han vänder hem. Dessutom säger Larsson att han siktar på VM-kvalet i mars, att han vill vara med på resan mot VM i Ryssland, om det svåra i att följa landslaget från sidan, om kontakterna med Janne Andersson, att han är van vid kritiken och vet själv när han är bra och inte och att han inte kommer att sluta gestikulera på planen. Larsson ger sin syn på EM-fiaskot, Hamréns tid, kritiken mot förbundskaptenen och det givna med att Zlatan skulle ha stor makt i landslaget och över förbundet. Sebastian Larsson blickar tillbaka på sina 16 år i England, om hur många från tiden som ungdomsproffs som är kvar i elitfotbollen, om det omöjliga i att ge råd till unga talanger, om när han insåg att han inte skulle platsa i Arsenal, om den största triumfen och om hur Premier League utvecklats med enorma pengar och allt mer turister på läktarna.

Publicerad 2016-12-28 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons