Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
41v

Larsson om kaoset i Bröndby: ”Vi var i chock - det var otroligt turbulent”

Bröndbys styrelseordförande Jan Bech Andersen kritiserade tränare och spelare på fansforum, vilket ledde till flera avhopp. En svår situation för spelarna att hantera - däribland Johan Larsson.
- När man berättar det här för folk så tror de knappt på det. Det var otroligt speciellt, säger backen i podcasten Lundh.

Det stormade ordentligt kring Bröndby under våren 2016. Styrelseordföranden Jan Bech Andersen gick under ett täcknamn hårt åt klubbens dåvarande tränare, tidigare sportchef och spelare i klubben på ett fansforum. Tränaren Thomas Frank sade upp sig direkt och vd:n Sören Vadmand avgick. Bech Andersen lämnade senare själv sin post.

Johan Larsson har varit i Bröndby sedan 2015. I podcasten Lundh ser han tillbaka på den omtumlande skandalen med Bech Andersen.

- Otroligt turbulent. Jag som inte läser dansk media hade inte en aning om vad som hände. Man fick ett meddelande sent på kvällen att vi hade ett extrainsatt möte morgonen efter, jag tror till och med att vi skulle ha varit lediga men skulle komma in. Jag hade ingen aning om vad som hade hänt och var tvungen att skicka ett meddelande till min assisterande tränare och fråga vad det var frågan om. Då skickade han bara en länk till Ekstrabladet. Det är klart att det var otroligt turbulent och ett otroligt tråkigt sätt som vår förra tränare fick lämna på.

Om man ser till den turbulensen, har ni någon kontakt med Jan Bech Andersen?
- Ja, han är kvar. I stort sett.

Men han gick ju rätt hårt åt spelare som Johan Elmander, som vad där då och att det var en misslyckad värvning. Det kan ju inte ha passerat obemärkt i omklädningsrummet?
- Nej, det är klart att det inte gjorde det. Det var mycket snack om det under ett bra tag. Han stod sitt kast, och var även där under det extrainsatta mötet och bad om ursäkt och förklarade att det var allt annat än okej. Men han är kvar i klubben. Det är ett sms per vecka som man jobbar in från honom ungefär, vi har ständig kontakt.

Vad skriver han till dig då?
- Nu har det gått otroligt bra på hösten, så nu är han på gott humör. Nu är det bara trevliga sms.

Men när det brakade loss undrade du vad det var för dårhus du hamnat i?
- Ja. Det är klart att det var otroligt märkligt, och innan hade jag bara varit i Elfsborg, som är en otroligt familjär klubb där alla blir behandlade som familjemedlemmar. Det är klart att det var en helt ny situation för mig som var svår att hantera.

De andra svenskarna, Elmander hade varit i Bröndby sedan tidigare, hur upplevde han det och vad sade han till dig, som var relativt ny i klubben?
- Vi spelare var i chock, han också. När man berättar det här för folk så tror de knappt på det. Det var otroligt speciellt. Vi var chockade och visste inte riktigt hur vi skulle hantera det. Det är inget som någon varit van vid sedan tidigare.

176 - Johan Larsson

Avsnitt 176 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Johan Larsson. Bröndbys svenska lagkapten berättar att han helt hade gett upp landslaget, om att det gjorde ont att inte bli uttagen och följa mediabevakningen, om att han ångrar negativa uttalanden i media, om när han rökte fredspipa med Håkan Ericson, om att Janne Anderssons uttagning av honom i höstas väckte VM-drömmen och att han övertalade Bröndby att släppa i väg honom på januariturné för göra allt för att komma till Ryssland. Dessutom berättar högerbacken om framfarten i Bröndby som jagar danska ligatiteln, om chocken när Bröndbys storägare anonymt angrep både tränare och lagkamrater som Johan Elmander i ett fansforum, om att laget spelar fotboll som 6-åringar, om de underbara derbyna i Köpenhamn och att Simon Tibbling varit en värvning som nästan varit för bra för att vara sann. Johan Larsson talar även om drömmen att komma vidare till en större liga i karriären, om hur jobbigt det var med alla rykten om klubbar när han spelade i Elfsborg, om att det smärtar att se tomma läktare på Borås Arena, om att det var tydligt att något inte stämde i klubben under 2017 och att han vill spela för Elfsborg igen, men först om några år.

Publicerad 2018-01-09 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons