Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Larsson tillbaka efter skadehelvetet: "Tabletter tog mig igenom träningarna"

Sebastian Larsson är tillbaka efter en tuff knäskada.
Men under18 månader präglades vardagen av smärtor.
- Det var tabletter som tog mig igenom träningar och matcher säger han i podcasten ”Lundh”.

Sunderlands Sebastian Larsson har länge haft problem med ett krånglande knä. Under fjolåret var Larsson borta tre månader på grund av smärtorna i knät – och i somras fattade man beslutet att operera för att blir kvitt skadan permanent.

Efter att Larsson tagit sig igenom månader av rehabilitering fick han relativt omgående en plats i Sunderlands startelva. Comebacken och säsongens första start kom mot Swansea den 10 december.

- Jag känner mig piggare och fräschare än på länge. Kommer jag i gång och får tillräckligt många minuter är det ingen tvekan om att jag kommer komma upp i den nivån jag varit på tidigare och på förhoppningsvis högre, säger han i podcasten ”Lundh”.

Annat var det under fjolåret. Larsson berättar att han dragits med problemen under lång tid, och att det fick stora konsekvenser på hans spel på plan.

- Själva skadan var ett inre ledband i knät. Jag hade haft problem med de djupa fibrerna de senaste 18 månaderna. Det var det jag var borta ifrån i fjol också. Men man försöker att undvika att operera och att stärka upp det ändå och det blev mycket bättre. Jag kunde vara med lite i slutet av säsongen. Men det var ändå tabletter som tog mig igenom träningar och matcher.

- Det påverkade mig allra mest i mina förberedelser i och med att jag hade haft problemet så länge. Jag slutade göra saker som är en viktig del för mig, tillslaget på bollen. Jag visste att jag i vissa situationer inte gick på bollen för jag visste att det gjorde ont. De sista träningarna jag gjorde använde jag inte högerfoten, jag la över den på vänstern i stället.

Men operationen blev lyckad och Larsson har kommit tillbaka från vad han själv kallar sin första allvarliga skada i karriären.

- Jag har fått ganska många minuter jämfört med vad man brukar få efter en sådan här skada. Det känns bra just nu.

FAKTA

130 - Sebastian Larsson

Avsnitt 130 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Sebastian Larsson. Landslagsmittfältaren är tillbaka efter en operation och berättar om den ständiga kampen att hänga kvar med Sunderland, om den eviga tränarkarusellen i klubben, om känslan i att slåss för sin överlevnad och hänga kvar, om varför det blivit färre svenskar i Premier League, om Zlatans succé och om när ”den galne" Paolo Di Canio petade Larsson och hittade på att han svensken bråkat med en ledare. Larsson talar även om varför han valt bort mindre ligor, om att han helst vill stanna i England när kontraktet går ut i sommar, om de påstådda kontakterna med AFC, AIK och Blåvitt och om att dörren till Sverige inte är stängd men att det dröjer några år till innan han vänder hem. Dessutom säger Larsson att han siktar på VM-kvalet i mars, att han vill vara med på resan mot VM i Ryssland, om det svåra i att följa landslaget från sidan, om kontakterna med Janne Andersson, att han är van vid kritiken och vet själv när han är bra och inte och att han inte kommer att sluta gestikulera på planen. Larsson ger sin syn på EM-fiaskot, Hamréns tid, kritiken mot förbundskaptenen och det givna med att Zlatan skulle ha stor makt i landslaget och över förbundet. Sebastian Larsson blickar tillbaka på sina 16 år i England, om hur många från tiden som ungdomsproffs som är kvar i elitfotbollen, om det omöjliga i att ge råd till unga talanger, om när han insåg att han inte skulle platsa i Arsenal, om den största triumfen och om hur Premier League utvecklats med enorma pengar och allt mer turister på läktarna.

Publicerad 2016-12-30 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons