POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST

Linderoth om att ha pappan som tränare: ”Man måste prestera på topp - annars blir det lätt diskussioner”

Tobias Linderoth hade bitvis sin pappa Anders som tränare under karriären.
Inte det lättaste, menar Tobias.
- Där måste man verkligen prestera, säger han i podcasten Lundh.

Tidigare gäster i podcasten Lundh har vittnat om att det kan vara svårt att ha sin far som tränare, exempelvis Kevin Walker och Jordan Larsson som båda tränats av sina pappor. Veckans gäst Tobias Linderoth tycker även han att det är en utmaning.

- Det är ju tufft. Där måste man verkligen prestera. Jag tycker också att det ska vara åt det hållet. Han krävde väldigt mycket, och det var också viktigt. För att man skulle bli accepterad i gruppen måste man vara i topp för att man ska kunna spela, annars blir det lätt diskussioner i gruppen, säger Linderoth i pocasten Lundh.

Men du flyttade efter honom flera gånger?
- Ja, en gång. Jag valde Stabaek då. Det var dels för att farsan och familjen var där, men jag kände också att jag ville från Sverige. Då var Stabaek alternativet.

I podden berättar Linderoth även hur det var att lämna Sverige tidigt för att bli utlandsproffs i Feyenoord.

- Det är lärorikt, definitivt. Det var en väldigt tuff tid för min del. Jag flyttade som ung och det var verkligen proffsmentalitet. Man var tvungen att tuffa till sig lite för att överleva där. Det var inte riktigt det svenska där man var omhändertagen av andra spelare och ledare på samma sätt och den familjära känslan, även om Feyenoord var en bra klubb var det en lite annan mentalitet.

Hur kunde det ta sig uttryck?
- Det gäller att prestera. Det gäller att vara med. Det var lite hårdare krav.

Men var det tuffare i omklädningsrummet?
- Ja. Tuffare i omklädningsrummet och tuffare på planen. Det var tuffare för att man skulle överleva. För min egen del kände jag att jag var tvungen att flytta tillbaka för att det skulle ta fart igen.

Varför det?
- Jag trivdes bättre i Sverige. Jag var inte klar för att ta det steget ut och lämna familj och allt. Jag ville hem och utvecklas i Sverige, och det blev perfekt när jag flyttade till Elfsborg vid den tiden.

Du hade inget stöd av Henrik Larsson som spelade i Feyenoord då?
- Jo, jag träffade faktiskt honom några gånger och vi spelade tv-spel och så. Vi var hemma hos hans familj. Det var trevligt och snällt av ”Henke” att ta hand om mig.

183 - Tobias Linderoth

Avsnitt 183 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Tobias Linderoth. Den tidigare landslagsmittfältaren gör comeback i svensk elitfotboll efter flera år som u-tränare i Elfsborg och talar om drömmen att bli huvudtränare, varför han uppskattade tränarutbildningen, hur han och Jimmy Thelin ska få samarbetet att fungera, vad som krisat i Elfsborg på senare år, hur klubben ska spela en vägvinnande fotboll och hur han som tränare hade hanterat en ung Tobias Linderoth. Dessutom berättar Linderoth om hur imponerad han är av Janne Anderssons landslag, om likheterna från Lagerbäcks tid, om att det fortfarande svider att tänka på VM 2002 och EM 2004, att hans straffnobb mot Holland är det han ångrar mest i karriären och hur sämre stämning i laget kostade VM 2006. Naturligtvis talar Linderoth om den framgångsrika spelarkarriären, om det bittra slutet på grund av skador, om hyllningarna i Istanbul, om sina bästa år i FC Köpenhamn, om varför han ratade Premier League, om när han fick be hela Everton om ursäkt och vägen fram som ung spelare.

Publicerad 2018-03-03 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto