POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Lindgren vill se NFL-lösning i allsvenskan: "Hade varit kul"

Rasmus Lindgren är trött på VAR-debatten.
Mittbacken är i stället öppen för att varje lag ska kunna utmana – som i NFL.
- Det tycker jag absolut ska finnas, säger han i podcasten Lundh.

Rasmus Lindgren hade aldrig spelat i allsvenskan innan han kom hem efter många år i Nederländerna och Österrike. Men att spela allsvensk fotboll menar mittbacken är ”sjukt kul” – och han tycker att fotbollen i Sverige har utvecklats.

- Det är många klubbar som inte längre utgår ifrån det andra laget och ligger och försvarar. Man vill ha ett eget spel i många klubbar, vilket jag tror utvecklar svensk fotboll. Jag tycker också att vi ser att många av de spelare som kommer fram i dag är kreativa. Det är kul att se, säger Lindgren.

Hur ser du på konstgräset, som emellanåt är debatterat?
- I den bästa av världar hade jag alltid velat spela på gräs. Men det finns en anledning till att klubbarna väljer det. Dels klimatet här och dels pengarna. Det är lätt att undra varför klubbarna inte har gräs, men det är nog svårare än man tror. Om någonting ska det komma från SvFF eller något. Om klubbarna, supportrarna och spelarna vill ha gräs, då är det nog lite upp till dem att ge klubbarna möjligheter till det.

Du har varit mycket ute i Europa. Hur mycket skadar det svenska spelare att de spelar på konstgräs när de ska flytta ut i Europa?
- Det är lite dubbelt där. Det är klart att gå från att spela A-lagsmatcher på konstgräs och komma till ett lag som spelar på gräs, det är annorlunda. Samtidigt tror jag att konstgräset med hela ungdomsfotbollen och möjligheten att spela året runt på en bra plan gör att Sverige får fram fler bra och tekniska spelare.

Vad tappar man? Närkamper? Fysiskt?
- De unga spelarna är vana vid att bollen inte hoppar upp, man vet alltid hur bollen studsar och rullar. När man kommer ut på gräs är det inte alltid så. Det är lite lurigt om man ska ut och spela i ett gräslag.

Vad är din inställning till VAR, som finns i 15 ligor ute i Europa?
- Man är ganska trött på den debatten. Jag hade tyckt att det var intressant om man haft ett system där man kan kolla grejer, men att varje lag kan utmana…

Som i NFL?
- Exakt. Att man har en challenge per halvlek. Sedan tycker jag att man ska kolla målsituationer om bollen är över linjen. Det tycker jag absolut ska finnas. Men någonstans hade det varit kul att se lite challenges.

FAKTA

253 - Rasmus Lindgren

Avsnitt 253 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rasmus Lindgren. Häckens lagkapten talar om varför klubben har svårt att etablera sig i den yppersta toppen, om att ändra mentaliteten bland spelarna, om tränaren Andreas Alm har rätt i sitt domargnäll, om att han vill se NFL-lösning på VAR-frågan, om hjärnskakningarna som fick honom att fundera på att sluta och om att han helt saknade andra anbud när han flyttade hem.

Lindgren berättar även om vägen från Ajax ungdomsakademi till att bli lagkapten för den holländska klubben, om de nödvändiga åren i Groningen, om det sköna i att få vinna titlar, om att bli utfrusen från klubben i Salzburg, om att han inte bryr sig om uteblivet landslagsspel och om vad som fanns i Landskrona Bois när han och ett gäng andra spelare kom fram och alla blev utlandsproffs.

Publicerad 2020-02-06 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå