POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
28v

Lindqvist om att Blåvitt anlitar få ex-spelare: "Kan tycka att det är väldigt märkligt"

Stefan Lindqvist arbetade i IFK Göteborg efter karriären.
Han tycker att Blåvitt borde ta vara på fler tidigare spelare.
- Jag kan tycka att det är väldigt märkligt att man inte använder den kompetensen, säger han i podcasten "Lundh". 

Tidigare IFK Göteborg-spelaren Stefan Lindqvist var efter sin spelarkarriär engagerad som bland annat lagledare i Blåvitt fram till 2003. Sedan dess är det inte lika många profiler i klubben som har fortsatt att arbeta i föreningen utöver Jonas Olsson och Stefan Rehn, som framgångsrikt ledde laget till SM-guld 2007, samtidigt som bland annat Tobias Hysén nu också fortsätter att arbeta i föreningen. 

Lindqvist anser att Blåvitt borde ta vara på kompetensen från fler tidigare spelare. 

- Man hade Jonas Olsson och Stefan Rehn när man tog guld 2007. Jag kan tycka att det är väldigt märkligt att man inte använder den kompetensen. Nu sitter Kennet Andersson i styrelsen. Men det hade man kunnat använda mycket mer. Man använde sig av Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller, men de är ju nedpetade nu. Nu är det någon spanjor som är inne, säger Lindqvist i podcasten "Lundh". 

Ja, man satsar på det spanska företaget i Barcelona som ska analysera och utveckla spelet. Hur ser du på den spanska satsningen?
- Jag lyssnade på något om att man kan följa hur spelarna rör sig och sådant, det är några spanjorer som ska titta på spelarna…

Samtidigt fick de en väldig framgång med små resurser i Gif Sundsvall?
- De spelade väl egentligen den bästa fotbollen i allsvenskan. De hade enligt mig den bästa spelaren i Batanero. En underbar spelare.

IFK Göteborg hade väldigt mycket pengar en gång i tiden, men allt är borta nu. Man har sålt Kamratgården. Hur ser du på det?
- Man sålde träningsanläggningen nu i veckan. När man var med själv och visste att IFK hade närmare 100 miljoner på banken - man hade inte en tanke på att det skulle försvinna inom tio år. Det är väldigt illa.

Vad är din relation till Blåvitt och Blåvitt-ledningen i dag?
- Ingen. Jag har inte pratat med IFK-ledningen på över tio år, tror jag.

Ändå lyfter Malmö FF ofta som en förklaringsmodell till att det har gått så bra att man har gamla spelare på alla möjliga positioner, från valberedningen ner till juniorledare. Där har inte Blåvitt gått riktigt samma väg?
- Malmö har väl gamla spelare från olika epoker med. De har också haft kris i Malmö, men nu tycker jag att de jobbar helt rätt. Även om man nu läser att det har varit olika falanger i valet kring den nya ordföranden. Det är klart att det är en stolthet att vara ordförande i MFF. Men Daniel Andersson har gjort ett jättejobb.

Du var med när ni fajtades med Malmö. Hur mycket smärtar det att se dem och AIK springa ifrån?
- Nu har man väl nästan tyvärr börjat acceptera att det är Malmö, AIK och eventuellt någon till som slåss om det.

Till och med Häcken har på något sätt sprungit förbi er?
- Ja, Häcken har en fantastisk trupp och anläggning nu. De har egentligen gått om IFK. Sedan har de ingen publik. Men stödet som IFK:s supportrar visade förre året var helt fantastiskt.

Trots att det gick tungt var man väldigt mycket bakom klubben.
- Ja, helt enormt.

Träffar du folk på stan som undrar vad som har hänt?
- Ja, det händer faktiskt att man blir igenkänd. Då är det den frågan som kommer. Det är väldigt många i Göteborg som verkligen ömmar för IFK. Många mår väldigt dåligt…

Men de får vänta i många år?
- Ja, jag skulle säga minst fem år. Men om man nu får detta att fungera kan det bli bra. Men det gäller att ha tålamod.

Lyssna på hela avsnittet med Stefan Lindqvist i spelaren ovan. 

219 - Stefan Lindqvist

Avsnitt 219 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Stefan Lindqvist. Den förre Blåvitt-spelaren ger sin syn på klubbens läge, om vad som gått snett när pengarna försvunnit, om när förfallet började, om att Poya Asbaghi måste få tid och om det underliga i att man anlitar ett spanskt företag men inte tar hjälp av gamla spelare.

Dessutom talar Lindqvist om den framgångsrika spelarkarriären, om när Blåvitt dominerade allsvenskan och gick starkt i Champions League, om tränaren Roger Gustafssons besatthet och om omskolningen från anfallare till mittfältare.

Sedan berättar Lindqvist om sin kamp mot förlamningssjukdomen ALS, om chocken när ett axelproblem visade sig vara en dödlig sjukdom, om att han egentligen borde varit död, om att möta omgivningens reaktioner, om vikten av att fortsätta jobba och om hur han i dag är tacksam för varje dag han kommer ur sängen.

Publicerad 2019-02-26 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå