POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
9v

Lundh om dubbla jobben och trovärdighet: "Full förståelse för den invändningen"

Han är anställd av TV4 och skriver samtidigt om tv-rättigheter i Dagens Industri.
Ett problem? I veckans podd får Olof Lundh frågan av Robert Laul.
- Jag har full förståelse för att man har den invändningen, säger han i podden.

Podcasten ”Lundh” fyller 250. I veckans avsnitt är det Olof Lundh, som normalt ställer frågorna, som själv grillas. Intervjuar gör Aftonbladets Robert Laul.

I podden får Olof Lundh ibland annat frågan hur han ser på att vara anställd av TV4, som handlar med rättigheter, samtidigt som han skriver om tv-rättigheter i Dagens Industri.

På frågan om han kan se problemet svarar Lundh:

- Absolut. Det har du och jag pratat om tidigare när du intervjuade mig när jag blev årets sportjournalist. Jag fattar det till fullo, men jag tycker samtidigt att Dagens Industri, där jag mest skriver om det här, är tydliga med att jag är anställd av C More och TV4, jag brukar även ha med det i en utgång eller någon bisats. Men visst, jag har full förståelse för att man har den invändningen. Men jag tycker att det skildras för lite, därför gör jag det ändå. Jag är väldigt intresserad av det, och tror ändå att folk fattar att jag inte sitter med och förhandlar och köper. 

Om Tommy Åström hade gjort det för Discovery, hade du tagit hans krönikor på allvar då eller hade du avfärdat honom som part i mål?
- Nej, jag hade nog tagit det på allvar. Jag har stor respekt för Tommy Åström och hans journalistik. Om han hade skrivit om det hade jag tyckt att det varit intressant. Jag tycker att det är något som skildras alldeles för lite och alldeles för schematiskt. Jag förstår att de flesta som skriver om sport i tv ska skriva utifrån tittaren, att man är besviken på något eller nöjd med något som tv-tittare, men jag tycker att det finns ett skeende här som är intressant att skildra. Jag har länge varit förvånad över att tidningar inte har en dedikerad reporter som skildrar detta som är big business och som berör folk eftersom sport berör.

Eftersom du samtidigt inte har något emot att framstå som den oberoende journalisten som ställer de tuffa frågorna så kan du ändå i ett annat sammanhang som omsätter miljarder kronor, där har du inga problem med att du inte kan betraktas som helt objektiv?
- Nej.

Krockar inte det?
- Det kan det säkert göra, det var en bra tankegång. Jag tycker att det är ett underskildrat område. Men visst, jag köper de invändningarna som finns. Men jag skriver om mer än bara tv-rättigheter, det är inte så att jag skriver om det vecka in och vecka ut. Hade jag skrivit ”lägg ner Discovery, vilken skitkanal”, då hade jag förstått det, men om jag mer försöker skildra Nent, varför de gör de förvärv de gör och så, då tycker jag att det är något annat. Men jag kan förstå att man kan skjuta in det som du gör, det är inga problem.

FAKTA

250 – Olof Lundh

Avsnitt 250 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Olof Lundh själv. TV4/Fotbollskanalen-journalisten pratar bland annat om att han tycker att det ofta blir för försiktiga frågor från svenska sportjournalister och att han själv inte håller med om att han framställt sig som en av få som vågar ställa kritiska frågor. Dessutom berättar Olof Lundh om varför han brukar rösta blankt, vad han ångrar i livet och om han själv ser några problem med att utöver jobbet på TV4 även skriva krönikor i Dagens Industri.

FAKTA

Här hittar du jubileumsavsnittet med Olof Lundh

Publicerad 2019-12-19 kl 17:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå