Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundhs podcast firar 100 avsnitt - över 6 miljoner lyssningar hittills

Premiären var i april 2014.
Två år senare når nu podcasten Lundh 100 avsnitt.
- Roligt med allt engagemang från lyssnarna, säger Olof Lundh.

I april 2014 lanserades Olof Lundhs podcast, med intervjuer med makthavare och profiler inom fotbollens värld. Premiärgästen var domaren Jonas Eriksson, och sedan dess har namn som Anders Svensson, Sven-Göran Eriksson, Nanne Bergstrand, Henrik Larsson, Lennart Johansson, Marta och Ole Gunnar Solskjaer följt.

Drygt två år efter premiären firar podcasten nu 100 avsnitt. Totalt har avsnitten över sex miljoner lyssningar.

- Starkaste intrycket är att något så enkelt som en mikrofon, två personer och ett gäng frågor kan generera ett sådant intresse. I det finns det något hoppfullt för en pressad mediabransch. Sedan är det roligt med allt engagemang från lyssnarna. I det här jobbet är det vanligare att man får kritik av tittare och lyssnare men när det handlar om poddintervjuerna så är reaktionerna till 90 procent positiva. Den mesta kritiken har handlat om ljudet där jag är en analfabet men det har blivit bättre. Samtidigt måste jag åka och träffa folk, för det är svårt nog att hitta bra gäster utan att behöva ta dem till en studio, säger Olof Lundh.

ANNONS

Av de 100 avsnitten är det populäraste det där Anders Svensson gästade, i avsnitt åtta. Intervjun fick stora svallvågor efter den meste landslagsmannens ifrågasättande av Erik Hamréns ledarskap.

Trots att de stora namnen fått störst uppmärksamhet menar Olof Lundh att det är viktigt för honom att inte låta gästvalet styras av lyssnarsiffror.

- Hade inga direkt förväntningar när vi drog i gång och blev överraskad till en början när det blev en framgång. Hade väl lite tur då det inte fanns så många liknande poddar. Har hela tiden försökt att hålla mig från statistik över lyssnare för att inte väja från att intervjua en del personer som man vet inte kommer att generera lika många lyssningar. För mig är det viktigt att intervjua SvFF-höjdare, RF-höjdare eller Idrottsministern men det lockar inte lika många som Christian Wilhelmsson eller Mathias Ranegie. Ambitionen för podden var att ta fram nyheter och där är jag nöjd med att det fungerat och att den ofta gett eko i andra medier, säger han.

ANNONS

Vad hoppas du kunna åstadkomma med podcasten framöver?
- Tanken är att köra på och vara uthållig enligt detta koncept men Sverige är ett litet land. Det hade varit roligt att bredda den och intervjua en del internationella namn som när jag träffade Ole Gunnar Solskjaer och Ståle Solbakken och det är en förhoppning. Blixten o Co kontaktade mig om att ta podden på turné och det hade varit kul, men det är inte direkt på gång. Däremot blir det ett par livepoddar i Almedalen i sommar. Hade inte heller sagt nej till att utveckla det mot ett tv-format men det finns nog bara i mitt huvud.

Vilken är drömgästen?
- Klart att jag hade velat intervjua Zlatan Ibrahimovic, men hans varumärkesman Mika Lepistö säger att det aldrig kommer att hända. Så då hade jag gärna sett Michael Laudrup, Roy Hodgson och Hope Solo bakom en mikrofon, säger Olof Lundh.

ANNONS

I avsnitt 100 återvänder Anders Svensson, som första gäst att intervjuas en andra gång.

Vilken gäst vill du helst se i Lundhs podcast?
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Erik Hamrén
  • Någon annan (ge ditt förslag i kommentarerna)
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-04-25 kl 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Vilken gäst vill du helst se i Lundhs podcast?
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Erik Hamrén
  • Någon annan (ge ditt förslag i kommentarerna)
RÖSTA SE RESULTAT
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto