Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Max Markusson i spelaren ovan.

Markusson osäker på Blåvitt-återkomst för Berg, Wernbloom och Svensson: "Flera parametrar som måste passa in"

IFK Göteborg har flera tidigare spelare på hög nivå utomlands.
Men Max Markusson ser det som osäkert att spelarna återvänder. 
- Jag tror att man direkt kan avskriva att det finns en självklar pliktskyldighet att de måste återvända, säger klubbdirektören i podcasten "Lundh". 

IFK Göteborgs supportrar har i flera år hoppats på att få hem ett antal tidigare Blåvitt-spelare till föreningen igen för spel i allsvenskan. Några av dessa är Oscar Wendt, Pontus Wernbloom, Gustav Svensson och Marcus Berg. I vår vände danske anfallaren Lasse Vibe tillbaka till klubben - och åter tändes hopp i supporterled om att få hem fler spelare. 

Klubbdirektören Max Markusson berättar i podcasten "Lundh" att föreningen har kontakt med flera av klubbens tidigare spelare, men att han inte tror att det är självklart att få se spelarna följa Vibes fotspår med en återkomst. 

ANNONS

- Vi har bra kontakt med dem. Det är precis som vi berättade när Lasse skrev på - de här personerna som är ute och har kommit från Blåvitt och gjort karriär ute i Europa, jag tror att man direkt kan avskriva att det finns en självklar pliktskyldighet att de måste återvända till IFK Göteborg. Så är det inte, säger han i podcasten.

Markusson fortsätter:

- Alla de här har sina incitament beroende på hur mycket de har tjänat och familjesituationen, vad de vill göra. I Lasses fall var det inget som skedde över en natt. Vi hade en dialog i nästan ett halvår med Lasse om hans situation och vad hans nästa steg kunde vara, om IFK Göteborg och resan vi är inne i och hur han skulle kunna bidra både på planen och utanför. Jag tror att det viktiga är att personerna, oavsett om vi pratar om Gustav Svensson, Pontus Wernbloom eller Marcus Berg så är det viktigt för oss att dels ha den ständiga dialogen, få dem att känna att de är stora här, att de är betydelsefulla. Sedan i vilket skede de eventuellt kan komma tillbaka, där måste flera parametrar passa in. 

ANNONS

IFK Göteborg startade under 2018 igång bolaget IFK GBG Transferintressenter AB, för att få in externt kapital som skulle kunna möjliggöra värvningar till A-laget. Bland annat användes pengar från bolaget för att finansiera värvningarna av Nzuzi Toko och Lasse Vibe. Markusson menar att det externa kapitalet kommer bli viktigt även framöver. 

- Just nu är det extremt viktigt för oss. Hela det här transferfönstret har byggt på att vi har haft externt kapital, för vår budget till värvningar och vår lönebudget till A-laget generellt sett har blivit begränsad med tanke på den ekonomiska situation vi är i. De personer som har gått in i det här externa bolaget, "transferintressenter", som det kallas, de får bättre ränta på banken i princip. De vill inte vara inne som sponsorer, de vill bidra till IFK Göteborg och situationen som vi är i. Där har det varit helt avgörande för att vi ska kunna agera över huvud taget, säger han. 

Lyssna på hela avsnittet med Max Markusson i spelaren ovan.

ANNONS

FAKTA

227 - Max Markusson

Avsnitt 227 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Max Markusson. Blåvitts klubbdirektör talar om sitt första år i ledningen för klubben, om stormarna kring Mats Gren och Poya Asbaghi, om vikten av att genomföra ett strategiarbete, om att tidigare ledningar tryck på katapultstolen, om varför klubbens drift gick back över 30 miljoner kronor i fjol och om trycket att sälja spelare även 2019 för att klara ekonomin.

Dessutom berättar Markusson om jakten på en ny sportchef, om det utländska intresset för supertalangen Benjamin Nygren och kontraktsdiskussionerna med honom, om hoppet att klubben ska överraska sportsligt, om varför Blåvitt betalar stora agentarvoden och om dialogen med ex-spelare som Marcus Berg, Pontus Wernbloom och Gustav Svensson.

Max Markusson talar även om relationerna med klubbens supportar, om att ingen från den avbrutna Gais-matchen nappat på hans inbjudan att komma till Kamratgården, om svårigheten att ta ställning kring bengaler och att dialog med alla parter är viktigt för honom.

Publicerad 2019-04-27 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto