Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Masse om Barcelona och Evertons intresse: ”Min agent tackade nej”

Succén i Benfica gjorde att större lag ryckte i Mats Magnusson.
Men Mats Magnusson blev kvar i Portugal.
- Jag har senare fått reda på att Barcelona, Olympiakos och Everton har varit intresserade av mig många gånger under tiden som jag var där, säger han i podcasten Lundh.

Som ensam svensk gjorde Masse succé direkt i Benfica. Han blev gigantisk i Portugal och fick ett smeknamn, "den vita råttan". I podden berättar Masse att det egentligen var ”rato amarello”, ”den gula”, för sitt blonda hår. Det var av andretränaren som i dag är assistent till Mourinho som han fick det namnet av.

- Jag vet inte om det finns kvar, men det var ett korplag i Helsingborg som tog namnet ”vita råttan”. Det var mina kompisar, säger Masse.

Den som tog dig till Benfica var Börje Lantz. Han var inte agent i början, men sedan hade han så många spelare att landslaget kallades ”Lantz-laget”. Du är en av få som verkligen har försvarat honom, för många, som Thern, Schwarz och Dahlin, lämnade honom sedan. Även Henrik Larsson. Du har alltid försvarat honom.
Hade jag inte haft Börje som agent hade jag inte kommit till Benfica. Jag fick åka hem när min tjej skulle föda Natalie. Han såg att jag inte mådde bra. Jag bodde hos honom från att Natalie föddes till jul, när de kom ner. Han betydde allt för mig, och hela familjen. Hela min karriär fram till att han tyvärr gick bort har jag backat honom. 

Under Masses tid i Benfica så hade laget stora framgångar. Masse vann ligan flera gånger, vann cupen och inte minst två Europacuper, 1988 och 1990.

- Vi var ett av Europas bästa lag på den tiden. Jag har senare fått reda på att Barcelona, Olympiakos och Everton har varit intresserade av mig många gånger under tiden som jag var där.

Varför blev det inget? Börje tog det beslutet?
- Vi skulle faktiskt åka till Olympiakos och titta på något. Men han berättar det som att Benfica inte kunde. Jag har en dvd som jag ska skicka till dig där han står och säger att det inte skulle gå, för fansen skulle inte acceptera det. Det var den känslan. Jag vet inte varför, men det blir inte mindre och mindre kärlek, att de inte skulle komma ihåg mig, utan det blir mer och mer. 

FAKTA

164 - Mats Magnusson

Avsnitt 164 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Mats Magnusson. Den tidigare anfallaren var en riktig gigant under fem år i Benfica och tillhörde de bästa i Europa, spelade två finaler i dåtidens Champions League och deltog i VM för Sverige, men efter karriären var över hade han det tufft vilket han nu berättar om i sin bok "Masse: helvetet tur & retur". Mats Magnusson fick grava problem med alkohol, förlorade kontakten med sin familj, tappade kontrollen över sin ekonomi, blev vräkt och levde som hemlös i flera år innan han fick hjälp att ta tag i sitt liv. I del ett av poddintervjun berättar Magnusson om hur det gick utför, om hur han levde på samhällets skuggsida och ofta bodde i Högaborgs och Eskilsminnes klubbstugor, om att en vänskapsmatch med Benfica där han blev utskrattad blev vändningen, om hur han fick hjälp att bli nykter och börja betala sina mångmiljonskulder, om hur han återfick kontakten med sin gamla familj, om varför han ville berätta om det i en bok och om drömmen om att återvända till Lissabon med sin nya familj. I del två av poddintervjun talar Magnusson om sin makalösa karriär som spelare, om genombrottet i Malmö FF, om när han blev petad för att han hade för högt BMI, om Hasse Borgs reklamkupp inför det klassiska målet mot Västtyskland, om den omedelbara succén i Benfica, om varför hans agent nobbade bud från Barcelona, Everton och andra storklubbar, om att bli blåst på Guldskon som Europas bäste målskytt av Hristo Stoitjkov, om att det svider att Tomas Brolin och inte han fick Guldbollen 1990 och varför han och Henrik Larsson funkade så bra ihop och sköt HIF till allsvenskan efter 25 års frånvaro.

Publicerad 2017-09-27 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons